Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Γ’ Εθνική: Οι εννέα ομάδες που δεν δήλωσαν συμμετοχή και οι αντικαταστάτες τους

Από την στιγμή που δηλώθηκαν 63 από τις 72 ομάδες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ Εθνική, για να σχηματιστούν οι τέσσερις ομίλου των 18 ομάδων ο καθένας, θα πρέπει να βρεθούν άλλες εννιά ομάδες για να συμπληρώσουν την κατηγορία.

Η λίστα όσων οριστικά δεν δήλωσαν συμμετοχή αυξομειώνεται κάθε τρεις και λίγο. Δεδομένα δεν ενδιαφέρθηκε η Νίκη Ευκαρπίας που εδώ και μήνες είχε εκδηλώσει την πρόθεσή της να επιστρέψει στην Α1 ΕΠΣ Μακεδονιας, ενώ ήταν επίσης από μέρες γνωστό ότι δεν θα δηλωθουν ο Αλμυρος Γαζιου και ο Ιαλυσος Ροδου.

Ακόμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο ομάδες της ΕΠΣ Βοιωτίας, ο Ελλοπιακός και ο ΑΟ Υπάτου, δεν δήλωσαν συμμετοχή στη Γ’ Εθνική λόγω οικονομικών προβλημάτων. Από την Αιτωλακαρνανία προκύπτει ότι ούτε ο Παναγρινιακός δηλώθηκε, πρωταθλήτρια του νομού, που είχε κερδίσει άνοδο μέσω των μπαράζ.

Από την λίστα που  απουσιάζει και η ΑΕ Κιλελέρ, ενώ υπενθυμίζεται ότι δεν δηλώθηκαν στην Γ’ Εθνική και ο Ολυμπιακός Β’ με τον Παναθηναϊκό Β’, οι δεύτερες ομάδες των συγκεκριμένων ΠΑΕ, που υποβιβάστηκαν από το περσινό πρωτάθλημα της Super League 2.

Ο αριθμος μπορει να αυξηθεί κι άλλο, καθώς ομάδες όπως ο Αιολικός και ο Παναρκαδικός δήλωσαν μεν συμμετοχή, έχουν ωστόσο διοικητική αβεβαιότητα και υπάρχουν δημοσιεύματα που εκφράζουν κινδύνους να αποχωρήσουν στη συνέχεια. Το δεδομένο είναι πάντως ότι με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστα ως τώρα από τα δημοσιεύνατα (αφου επισης η ενημέρωση δεν υπάρχει), μετράμε εννέα απώλειες.

Ο τρόπος κάλυψης των ομάδων αυτών θα έρθει, σύμφωνα και με την κοινή λογική, από τα μπαράζ ανόδου που διεξηχθησαν καθώς ο ΚΑΠ προβλεπει ρητά ότι ομάδα που έχει υποβιβαστεί, απαγορεύεται να ανέβει ξανά στην ίδια κατηγορία. Ετσι χάνονται οριστικά οι όποιες ελπίδες ιστορικών ομάδων όπως η Βέροια, η Δόξα Δράμας ή ο Απόλλων Σμύρνης, που έστειλε και σχετική επιστολή στην ΕΠΟ.

Κατά συνέπεια, τα κενά θα καλυφθούν από την ειδική βαθμολογία που έχει προκύψει από το ειδικό πρωταθλημα (μπαραζ) των ΕΠΣ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Ειχαμε οκτώ ομίλους, ανέβηκαν τρεις ομάδες από κάθε όμιλο, μοιραία η σειρά θα περάσει στις ομάδες που τερμάτισαν στην 4η θέση των ομίλων των μπαράζ, που είναι και οι επιλλαχούσες.

Οκτώ ήταν οι όμιλοι, εννεα τα κενά, συνεπως πρόσκληση θα πρέπει να αναμένουν όπως έχει γραφτεί τόσο ο Αρης Πηγών από τον 1ο Ομιλο όσο και ο ΠΟ Μουδανιών της Χαλκιδικής από τον 2ο Ομιλο των μπαράζ, που αμφότεροι αναμένεται να τοποθετηθουν στον 1ο Ομιλο της Γ’ Εθνικής, μαζί με τις ομαδες της Θράκης.

Αναλυτικά, οι ομάδες που τερμάτισαν στις 4ες θέσεις στο ειδικό πρωτάθλημα των Ενώσεων για την Γ’ Εθνική και λογικά όλες λάβουν πρόσκληση ανόδου είναι οι εξής: Αρης Πηγών, ΠΟ Μουδανιών, Απόλλων Χανίων, Φοίβος Κρεμαστης, ΑΟ Θήβα, Αναγεννηση Περιβολιου, Παλληξουριακος και Ατρόμητος Παλαμα.

Εφόσον κάποια ομάδα από αυτές δεν επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή, τότε θα σταλεί πρόσκληση στην καλύτερη 5η ομάδα που προέκυψε από τα μπαράζ των πρωταθλητριών των Ενώσεων. Ετσι κι αλλιως δηαδη ειναι πιθανο να σταλει, γιατι ήδη υπάρχει κενο όπως έχει προαναφερθει. Και κάπως έτσι θα κλειδώσουμε 72 ομάδες που θα χωρστούν σε δυο ομίλους των 18.

Πηγή: kerkidasport.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μήνυμα του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Κοτίδη για την επέτειο απελευθέρωσης της Βέροιας

Σύσσωμος ο λαός της Βέροιας στις 16 Οκτωβρίου του 1912 υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τον ελληνικό στρατό που μπήκε στην πόλη ως απελευθερωτής από.

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]