Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Σχεδιάζεται σταδιακή συρρίκνωση δημοτικών φορέων και επιχειρήσεων;

Μεγάλος πονοκέφαλος και αναστάτωση στους δήμους φέρνει το νέο νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των κοινωφελών επιχειρήσεων, που μπήκε σε διαβούλευση, σε ασφυκτικά πλαίσια, μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, εν μέσω προεκλογικής περιόδου που όλοι τρέχουν προς αναζήτηση ψήφων.

Κι αυτό διότι η κυβέρνηση θέλει να ισχύσουν οι δομικές αλλαγές των ΟΤΑ από την 1η Ιανουαρίου του 2024. Στον δήμο Βέροιας, εκτός από τα προβλήματα που θα προκύψουν στο ΚΑΠΑ, η μεγαλύτερη αναστάτωση φαίνεται να αφορά κυρίως την ΚΕΠΑ αλλά και κάθε πολιτιστικό δημοτικό φορέα, καθώς τα αντικείμενα που διαχειρίζονται και ο τρόπος λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων απέχουν πολύ από την κλασική 8ωρη λειτουργία, Δευτέρα πρωί με Παρασκευή μεσημέρι, των υπηρεσιών ενός δήμου.

Οι πολιτιστικοί οργανισμοί λειτουργούν πρωί – απόγευμα, έχουν να κάνουν με διαφορετικό καθεστώς προσλήψεων δασκάλων μουσικής, χορού και άλλων δραστηριοτήτων που λειτουργούν κυρίως απογευματινές ή βραδινές ώρες, λειτουργούν εκπαιδευτικά τμήματα, χορωδίες, διοργανώνουν εκδηλώσεις τα σαββατοκύριακα, απασχολούν καλλιτέχνες, ηχολήπτες, τεχνικούς και άλλες ειδικότητες που είναι αδύνατον να περιοριστούν στη λογική και το ωράριο των δήμων.

Προφανώς το υπουργείο μετράει τα κουκιά στα οικονομικά, στα θέματα χρηματοδοτήσεων ή υποστελέχωσης που δεν γνωρίζουμε οι απ΄ έξω, ωστόσο μια πρώτη απλή προσέγγιση κοινής λογικής, πραγματικά δυσκολεύεται να αντιληφθεί την πολιτική προσέγγιση του θέματος, που προβλέπει μεταξύ άλλων και την διοικητική ενσωμάτωση των εργαζόμενων όλων αυτών των φορέων στον Δήμο, χωρίς διαχωρισμούς εξ αντικειμένου των φορέων.

Εκτός, εάν στα προσεχώς του Υπουργείου προβλέπεται η σταδιακή συρρίκνωση των δημοτικών επιχειρήσεων πολιτισμού, τόσο, που να οδηγηθούν κάποια στιγμή στο τέλος… Γιατί όμως;

Σ.Γκ.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]