Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Στη Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας: Προτάθηκε τριήμερη διακοπή συγκομιδής και παραλαβών

-Καταγγείλουν την Βιομηχανία για τις χαμηλές τιμές της φετινής χρονιάς

Ροδακινοπαραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή που βλέπουν το εισόδημα τους από την συγκεκριμένη καλλιέργεια να μειώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια οδηγώντας τους σε οικονομικό αδιέξοδο, συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας το βράδυ της Πέμπτης 3 Αυγούστου στο Μακροχώρι Βέροιας εκφράζοντας δυσαρέσκεια και έντονες διαμαρτυρίες για τις χαμηλές τιμές στα συμπύρηνα ροδάκινα, παρουσία και του εκπροσώπου της Εθνικής Επιτροπής Βιομηχανικού Ροδάκινου, Στέφανου Νταούκα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Ημαθιώτικη Γη» στην συνέλευση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης, οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Ασλάνογλου και Ηλίας Τσιφλίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Στάθης Κελεσίδης, η πολιτευτής ΝΔ Ημαθίας Λίνα Τουπεκτσή και η πολιτευτής με το κόμμα του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου Μαρία Καρασαλίδου.

Καταρχάς τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, Δημήτρης Γκαλαϊτσης, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί τη φετινή περίοδο από τις χαμηλές τιμές, το αυξημένο κόστος, τις ζημιές στη φυτική παραγωγή που δεν αποζημιώνονται κ.α. και πρότεινε να σταματήσουν να μαζεύουν τα ροδάκινα για 3 μέρες, ως αντίδραση στις χαμηλές τιμές που τους δίνουν οι κονσερβοποιοί.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις, από το δήμαρχο Κ. Βοργιαζίδη, που δήλωσε ότι είναι σύμφωνος και θα στηρίξει τους παραγωγούς στην όποια απόφαση λάβει η γενική συνέλευση, τους αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, την κα Τουπεκτσή, και τον κ. Νταούκα που έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα και αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε η Επιτροπή Βιομηχανικού Ροδάκινου για εκρίζωση των συμπύρηνων ,έτσι ώστε να υπάρχει μείωση του όγκου παραγωγής και να επιτυγχάνεται καλύτερη τιμή για τον παραγωγό. Προτάσεις κατέθεσαν και οι αγρότες που συζητήθηκαν στην συνέλευση. «Για ακόμη μια χρονιά η βιομηχανία αποφασίζει μόνη της για τη διαμόρφωση των τιμών αδιαφορώντας και εμπαίζοντας όλους εμάς τους πρωταγωνιστές της υπαίθρου που παράγουμε την πρώτη ύλη. Οι τιμές που μας δίνει είναι εξευτελιστικές. Τέτοιες τιμές, 0,31 και 0,32 ευρώ/κιλό για τη φετινή χρονιά, με πάνω από 50% μείωση παραγωγής και το κόστος στα ύψη, είχαμε το 1989 με το κόστος παραγωγής και ζωής να μην έχει καμία σχέση με το σημερινό», τόνισε σε δηλώσεις του στην σε δήλωση του στην IMATHIOTIKIGI.GR , ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας , Γαλανομάτης Γιώργος.

Κάνουν λόγο για «ασυδοσία

της Βιομηχανίας σε βάρος τους»

Τέλος, σε δήλωση του στην imathiotikigi.gr , ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, Γιώργος Γαλανομάτης. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, οι αγρότες «καταγγείλουν την ασυδοσία εις βάρος των παραγωγών από την πλευρά της βιομηχανίας, με υπόμνημα που θα καταθέσουν στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και στον πρωθυπουργό. Επίσης καλούν την ΕΘΕΑΣ και την Επιτροπή που όρισε για το βιομηχανικό ροδάκινο , να αποδεχτούν την απόφαση τους για διακοπή των παραλαβών για 3 μέρες, έτσι ώστε να ασκηθεί η όποια πίεση στη βιομηχανία και να ανεβάσει τις τιμές τουλάχιστο στα επίπεδα του 2021.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]