Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Μουντιάλ: Η μπάλα από το «χέρι του θεού» πωλήθηκε «μόλις» 2,3 εκ. ευρώ

Η μπάλα, με την οποία ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σημείωσε δύο από τα πιο πολυσυζητημένα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, στον αγώνα με την Αγγλία (2-1) για την προημιτελική φάση του Μουντιάλ του Μεξικού πριν από 36 χρόνια, πωλήθηκε σε δημοπρασία για 2 εκατομμύρια λίρες (2,3 εκατομμύρια ευρώ) στο Λονδίνο.

Ο οίκος δημοπρασιών Graham Budd Auctions ανέφερε τον Οκτώβριο ότι ανέμενε πώληση μεταξύ 2,5 και 3 εκατομμυρίων λιρών, πολύ πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης των 420.000 λιρών για τη δάδα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Ελσίνκι το 1952.

Η μπάλα χρησιμοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου 1986 και τον προημιτελικό μεταξύ Αργεντινής και Αγγλίας (2-1), στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 στο Μεξικό, έναν αγώνα που διεξήχθη τέσσερα χρόνια μετά τον πόλεμο των Φόκλαντ μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Μαραντόνα «βάφτισε» το πρώτο γκολ, το οποίο σημείωσε (51΄) με την αριστερή γροθιά του και με το οποίο η Αργεντινή άνοιξε το σκορ, ως το «χέρι του θεού».

Τέσσερα λεπτά αργότερα σημείωσε «το γκολ του αιώνα», περνώντας τη μισή ενδεκάδα της Αγγλίας στην κούρσα που ξεκίνησε λίγο κάτω από τη σέντρα.

«Αυτή η μπάλα είναι μέρος της ιστορίας του διεθνούς ποδοσφαίρου. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να τη μοιραστούμε με τον κόσμο» είπε ο ιδιοκτήτης της μπάλας, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Τυνήσιο διαιτητή αυτού του διάσημου αγώνα, Αλί Μπιν Νασέρ.

«Δεν είδα το χέρι, αλλά είχα μια αμφιβολία» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Μαραντόνα τον Νοέμβριο του 2020, σε ηλικία 60 ετών.

Τον Μάιο, η φανέλα που φορούσε ο «Ντιεγκίτο» κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πωλήθηκε σε δημοπρασία για 7,14 εκατομμύρια λίρες (8,15 εκατομμύρια λίρες), ποσό υπερδιπλάσιο από την προβλεπόμενη τιμή του Sotheby’s.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Παράταση για τους εργάτες γης έως 30 Ιουνίου – Σήμερα ψηφίζεται η ρύθμιση στη Βουλή

Σήμερα εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή η ρύθμιση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που προβλέπει την τρίμηνη παράταση της διαδικασίας

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]