Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Πολύ ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ βόρεια της Σάμου, αισθητός σχεδόν σε όλη την χώρα, ζημιές σε κτίρια, τσουνάμι έβγαλε την θάλασσα στην στεριά

Πολύ δυνατός σεισμός 6,7 σύμφωνα με το Γεωδυναμικό σημειώθηκε τώρα στα Δωδεκάνησα, με επίκεντρο τη Σάμο. Αισθητός και στην Αττική ο σεισμός, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν να έχουν τραυματιστεί με ορθοπεδικά τραύματα 4 πολίτες της Σάμου όπου και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο του νησιού. Καταστροφές έχουν γίνει στο Καρλόβασι και το ΒαθύΙσχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο βόρεια της Σάμου. Φόβος πως μπορεί να υπάρξει ένα μικρό τσουνάμι στην Σάμο ανέφερε ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας στον ΣΚΑΙ πριν από λίγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σεισμική δόνηση είναι 6,7 Ρίχτερ και σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στη Σάμο. Εγινε αισθητός από την Αττική μέχρι και την Πάτρα, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια. Ο ισχυρότατος σεισμός 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 13:51, 19 χιλιόμετρα Βόρεια Βορειοδυτικά της Σάμου. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για καταρρεύσεις παλαιών σπιτιών στην Σάμο.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΑΜΟΣ

Ο σεισμολόγος κ. Τσελέντης έκανε γνωστό ότι έχουμε ενα μικρό τσουνάμι στην Σάμο το οποίο καταγράφηκε από το Γεωδυναμικό. Ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι ο σεισμός είναι ο κύριος αλλά θεωρεί δεδομένο ότι θα έχουμε ισχυρούς μετασεισμούς ακόμη και πάνω από 6 Ρίχτερ.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ

Σε πλήρη κίνηση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση του σεισμού των 6,6 Ρίχτερ.

Το 112 ενεργοποιήθηκε άμεσα και στάλθηκε στους κατοίκους της Σάμου μήνυμα για υψηλό κυματισμό, τονίζοντας πως θα πρέπει να αποφευχθεί η παραμονή κοντά σε παράκτιες περιοχές.

«Ζήσαμε πριν μερικά λεπτά έναν πολύ μεγάλο σεισμό που η Σάμος έχει να το ζήσει πολλά χρόνια. Ο κόσμος είναι πανικόβλητος έχει βγει έξω στις πλατείες, στους δρόμους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Σάμου.

Όπως αναφέρει ο γνωστός σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας, αναμένεται να υπάρξει έντονη μετασεισμική ακολουθία.

«Στις 13:51 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Σφοδρότατη σεισμική δόνηση με μέγεθος 6.7 στην κλίμακα Richter. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 19 Χλμ. Β της Σάμου. Θα ακολουθήσει έντονη μετασεισμική ακολουθία και χρειάζεται προσοχή ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια στο νησί».

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Σάμου έχει καταρρεύσει τμήμα της εκκλησίας στο Καρλόβασι.

ΣΕΙΣΜΟΣ

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες που μεταδίδει το samos24 με την θάλασσα να εχει φουσκώσει και να εχει βγει στην στεριά

Ο Αλέξανδρος Λυμπέρης δήμαρχος Δυτικής Σάμου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία είπε ότι «υπάρχουν καταστροφές σε διάφορα κτήρια, έχει πέσει τοίχος σε ένα σχολείο. Ο κόσμος αντέδρασε με ψυχραιμία, παρότι ήταν πολύ μεγάλη η δόνηση. Δυστυχώς θα υπάρξουν και προβλήματα και ατυχήματα, αλλά για την ώρα δεν μπορώ να μεταφέρω κάτι προς το παρόν. Φοβάμαι ότι θα έχουμε τραυματίες» είπε μιλώντας στο Open TV.Ζημιές σε κτίρια στη Σάμο άγνωστου ακόμα μεγέθους και έκτασης προκάλεσε ο ισχυρός σημερινός σεισμός. Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην επικοινωνία με το νησί

Στην Τουρκία έχουν πέσει κτίρια σύμφωνα με Τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πανικός επκρατεί στη Σμύρνη από τον μεγάλο σεισμό που αναστάτωσε την Σάμο. Στους δρόμους οι κάτοικοι και στην Τουρκία. Κατέρρευσαν κτίρια. Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες από την περιοχή. Ο σεισμός έφερε και τσουνάμι.

Το sputniknews.com αναφέρει ότι το επίκεντρο είναι στο Seferihisar, στην Τουρκία.
Συγκλονιστικές εικόνες από τον σεισμό

Και στην Τουρκία έγινε αισθητός ο σεισμός των 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Σάμο.

Χρήστες του Twitter από τη Σμύρνη ανέβασαν βίντεο και φωτογραφίες από τον σεισμό, που καταγράφουν τις μεγάλες καταστροφές στην πόλη.

Από αυτά φαίνονται, έχουν καταρρεύσει κτίρια στην πόλη, ενώ ο κόσμος έχει βγει πανικόβλητος στους δρόμους, καθώς εκφράζονται και φόβοι για θύματα.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ

Στη συνέχεια, ο κ. Λυμπέρης αναγκάστηκε να κλείσει εσπευσμένα την επικοινωνία, καθώς όπως είπε «βλέπω τώρα έναν τραυματισμένο άνθρωπο, έχει έρθει ασθενοφόρο να τον πάρει…».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων για τους πολλούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως επιπλέον ανάχωμα στην κρίση

Από το πλεόνασμα 12,1 δισ. του 2025 -Αφορούν αγρότες, ενοικιαστές, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος   Δέσμη οκτώ

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]