Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Α. Τζιτζικώστας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: «Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνουμε την Πράσινη Ανάπτυξη πράξη»

Στην εκδήλωση παρουσίασης της Πράσινης Συμφωνίας για την Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, με κεντρικό ομιλητή τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.


Ο κ. Τζιτζικώστας ως Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας συνυπέγραψε την Πράσινη Συμφωνία για την Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης.

«Συνδράμοντας ενεργά την εθνική πολιτική ανάπτυξης των μετακινήσεων χαμηλών εκπομπών και της ηλεκτροκίνησης, οι Περιφερειάρχες έχουμε δεσμευτεί για τη διάθεση σημαντικού μέρους των ευρωπαϊκών πόρων από το νέο ΕΣΠΑ σε ανάλογες δράσεις. Όπως χαρακτηριστικά στην ανάπτυξη δικτύου σημείων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, στην προμήθεια ηλεκτροκίνητων απορριμματοφόρων και άλλων υπηρεσιακών οχημάτων, στην ανάπτυξη έξυπνων συστημάτων διαχείρισης κινητικότητας, στην ανανέωση του στόλου των οχημάτων των Περιφερειών, στη δημιουργία πράσινων και έξυπνων χώρων στάθμευσης, στη χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων και τη μετατροπή τους σε ‘πράσινα κτίρια’ και στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας σε επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ξεναγήθηκε στο χώρο της εκδήλωσης και είδε όλες τις καινοτομίες σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, όπως σύγχρονα λεωφορεία, οχήματα και ποδήλατα, σταθμούς φόρτισης κτλ.

Στο μήνυμά του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται σήμερα, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνουμε την Πράσινη Ανάπτυξη πράξη. Το περιβάλλον είναι ψηλά στην ατζέντα της διοίκησής μας και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε από τις πρώτες Περιφέρειες της χώρας, που επενδύσαμε στην ηλεκτροκίνηση ως φιλική στο περιβάλλον μορφή μετακινήσεων και θα συνεχίσουμε να την αναπτύσσουμε, διότι αυτή είναι το μέλλον.

Τολμήσαμε και προωθήσαμε τη χάραξη μιας αποτελεσματικής περιβαλλοντικής πολιτικής, που σέβεται το περιβάλλον και προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη. Θέσαμε σειρά στόχων, όπως η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και η βελτίωση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, για τη βιώσιμη διαβίωση στα αστικά κέντρα και την ανάπτυξή τους σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Το ίδιο θα πράξουμε και στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021 – 2027. Η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας είναι απόλυτη προτεραιότητά μας».

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όλα αυτά τα χρόνια για την προστασία και ενίσχυση του περιβάλλοντος, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Προχωρούμε σε αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με ηλεκτροκίνητα. Εγκαθιστούμε σύγχρονους σταθμούς φόρτισης στις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, δημιουργούμε Πράσινα Σημεία και στους 38 Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, βελτιώνουμε την εικόνα και τη λειτουργία των πόλεων της Κεντρικής Μακεδονίας, με πεζοδρομήσεις, νέους ποδηλατοδρόμους, αναπλάσεις ελεύθερων δημόσιων χώρων, ενίσχυση του πρασίνου κτλ. Με την ενεργειακή αναβάθμιση 40 δημοσίων κτιρίων, μειώνουμε δραστικά την κατανάλωση ενέργειας.

Το νέο κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη δυτική Θεσσαλονίκη είναι το μεγαλύτερο βιοκλιματικό κτίριο στη χώρα. Ξεκινήσαμε το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ για τον ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου ευθύνης μας, με την τοποθέτηση λαμπτήρων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (led) μειώνοντας κατά 70% την κατανάλωση ενέργειας, εξοικονομώντας πόρους και προστατεύοντας το περιβάλλον. Έχουμε ολοκληρώσει δεκάδες αντιπλημμυρικά έργα, παρεμβάσεις ενάντια στη διάβρωση των ακτών, προστασίας των δασών και δασικών εκτάσεων, ενίσχυσης των προστατευόμενων περιοχών, σύγχρονης διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Χρηματοδοτούμε τη μετατροπή του στρατοπέδου Παύλου Μελά σε μητροπολιτικό πάρκο, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Προωθούμε τη σύνδεση των αστικών κέντρων με το δίκτυο του φυσικού αερίου, εκσυγχρονίζουμε τα δίκτυα υδροδότησης σε δεκάδες οικισμούς, εκσυγχρονίσαμε το δίκτυο μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων, προάγουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Όλα αυτά είναι έργα που υλοποιήσαμε και υλοποιούμε με άμεσο θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον σε όλη την Κεντρική Μακεδονία».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΤΟ Χ.Κ. ΣΕΛΙΟΥ «Μας δικαίωσε πανηγυρικά η ΕΑΔHΣΥ με την απόρριψη της προσφυγής», απαντάει ο Δήμαρχος, στις βολές Παλουκίδη και Κορωνά για ευθύνες του Δήμου στην απένταξη της Τεχνητής Χιόνωσης -Πράσινο φως, για συνέχιση του έργου, με εξεύρεση νέας χρηματοδότησης;

Το Xιονοδρομικό Κέντρο Σελίου και η απένταξη του έργου τεχνητής χιόνωσης, απασχόλησε στα προ ημερήσιας διάταξης, την συνεδρίαση του δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα »

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας στην Αλεξάνδρεια, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει, ότι στο πλαίσιο των θεσμικών αλλαγών που επήλθαν με τον Ν. 5281/2026 για την Πολιτική Προστασία

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]