Περισσότερα τροχαία και μάλιστα θανατηφόρα, σημειώθηκαν τον Απρίλιο που μας πέρασε (2018) σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο στη Κεντρική Μακεδονία σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης.
Ειδικότερα σημειώθηκαν 8 θανατηφόρα τον Απρίλιο του 2018, έναντι 2 το 2017, ενώ μειωμένα κατά 5 ήταν τα ελαφρά τροχαία ατυχήματα.
Από τα τροχαία σε αστικές και αγροτικές περιοχές καταγράφηκαν 38 παθόντες, εκ των οποίων, 9 νεκροί, έναντι 2 το 2017, 2 βαριά τραυματίες, έναντι 1 πέρυσι και πολύ λιγότεροι ελαφρά τραυματίες (27), έναντι 42 το 2017.
Και δυστυχώς, και πάλι οι αιτίες ήταν, κατά σειρά, η υπερβολική ταχύτητα, το αλκοόλ, η απροσεξία του οδηγού, η μη χρήση ζώνης, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, το κινητό και η παράβαση προτεραιότητας.
Μάλλον, δεν μαθαίνουμε από τα λάθη και τα πάθη!
Ωστόσο η Τροχαία επαναλαμβάνει συχνά-πυκνά τί σημαίνει οδηγώ με ασφάλεια!
•Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
•Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
•Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
•Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
•Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
•Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
•Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
•Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
•Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
•Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
•Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.







