Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ανατρεπτικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό προέβλεψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απο τη Βέροια

Κρίσιμη και οριακή χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτης Λαφαζάνης στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας στο καφέ του «Σταρ» στη Βέροια, στο πλαίσιο της ολοήμερης επίσκεψής του στην Ημαθία. «Η χώρα βρίσκεται στο γκρεμό και χρειάζεται μια πολύ μεγάλη, γνήσια αντιμνημονιακή πολιτική που είναι ο μόνος δρόμος να ανακοπεί η ύφεση» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης εκτιμώντας ότι αυτός ο δρόμος είναι η παρουσία της ΛΑΕ. Εξήγησε ότι έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ διότι συνομολόγησε μνημόνια, ενώ, όπως είπε, θα είχαμε ραγδαίες εξελίξεις εάν τα μνημονιακά συνεταιράκια της Βουλής δεν ψήφιζαν τον Τσίπρα. «Το τρίτο μνημόνιο ήταν η κλιμάκωση της καταστροφής. Εμείς φύγαμε με τη σημαία ψηλά, δεν κοροϊδέψαμε  κανέναν και στηρίζουμε πάντα την αντιμνημονιακή λογική».

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ χαρακτήρισε πραξικόπημα το όχι του δημοψηφίσματος που έγινε ναι, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με μια ευρεία κοινωνική εξέγερση και με τη γενική κατακραυγή. «Αν δεν πάρει πίσω τα αντιμνημονιακά μέτρα θα πρέπει να τα μαζέψει και να φύγει. Και μαζί της όλοι οι μνημονιακοί… Εχουμε μια κυβέρνηση χωρίς αύριο, που πνέει τα λοίσθια».

Αναφερόμενος στα σενάρια μιας οικουμενικής κυβέρνησης εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός του, αφού – όπως είπε – δεν πρόκειται να δώσει καμία λύση σε κανένα πρόβλημα, όσο το πρόβλημα θα εξακολουθεί να είναι το μνημόνιο.

Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε θετικός σε εκλογές που θα ανατρέψουν την πορεία της χώρας και είπε ότι «η ΛΑΕ είναι αυτή που θέλει την λαϊκή ετυμηγορία».

Ερωτηθείς, ποιο διαβλέπει ως πιθανότερο σενάριο, την οικουμενική ή τις εκλογές, απάντησε: «τις εκλογές στην παρούσα φάση δεν τις θέλει κανείς διότι από τη μια θα καταρρεύσει οικονομικά η χώρα κι από την άλλη η αντιπολίτευση δεν θέλει να πάρει την καυτή πατάτα της διακυβέρνησης. Αφήνει τον Τσίπρα να κάνει τη βρώμικη δουλειά, να τελειώσει με το μνημόνιο και να τα βρει έτοιμα… Και δεν τις θέλει και η Τρόικα διότι οι εκλογές θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα εξαγγελιών η οποία θα οδηγήσει σε ναυάγιο και το τρίτο μνημόνιο. Αρα θα επιχειρηθεί μια λύση από την παρούσα Βουλή με πιο διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα. Εκεί βεβαίως θα παιχτούν πολλά παιχνίδια που δεν ξέρει κανείς τι κατάληξη θα έχουν».

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ προέβλεψε ότι η χώρα θα πάει σε ανατρεπτικές εξελίξεις μέσα στο 2016 ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την αριστερή ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, τον χαρακτήρισε «μεταλλαγμένο κόμμα που έχει τόση σχέση με την αριστερά, όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο…».

Υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα να βγει η χώρα από το ευρώ και να επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα, είπε ότι η ΛΑΕ έχει κάνει προτάσεις, αναλύσεις και μελέτες (βλ. Κ. Λαπαβίτσα) και ότι υπάρχει μια καλή βάση, χωρίς ωστόσο να επαναπαύονται σ’ αυτήν. Το θέμα αυτό εξάλλου θα είναι η βασική συζήτηση στην προσεχή πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος.

Ο κ. Λαφαζάνης που συνοδευόταν από την πρ. βουλευτή Θεσ/νίκης Λίτσα Αμανατίδου, τον τοπικό συντονιστή Σάκη Αποστολόπουλο και τον υπεύθυνο Τύπου Π. Χατζησάββα (φωτο πάνελ) καθώς και από κομματικά στελέχη του Νομού, επισκέφθηκε και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου εκτίμησε ότι «οι Τράπεζες και ιδιαίτερα η Πειραιώς (με τη συγχώνευση της ΑΤΕ) πνίγουν την ΕΒΖ η οποία χρειάζεται διαγραφή χρεών ή ρυθμίσεις που θα δώσουν ανάσα στη Βιομηχανία που πάση θυσία θα πρέπει να κρατηθεί ανοιχτή». Αν κλείσει, πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης, δεν θα είναι μόνο πλήγμα αλλά κι ένα κακό μήνυμα που θα λέει «τους ζυγούς λύσατε» για την αγροτική παραγωγή και βιομηχανία στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ, μετά τις επαφές του με τοπικούς φορείς, θα μιλήσει σε λίγη ώρα στην «Εληά» για τις πολιτικές προτάσεις του κόμματός του.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΤΟ Χ.Κ. ΣΕΛΙΟΥ «Μας δικαίωσε πανηγυρικά η ΕΑΔHΣΥ με την απόρριψη της προσφυγής», απαντάει ο Δήμαρχος, στις βολές Παλουκίδη και Κορωνά για ευθύνες του Δήμου στην απένταξη της Τεχνητής Χιόνωσης -Πράσινο φως, για συνέχιση του έργου, με εξεύρεση νέας χρηματοδότησης;

Το Xιονοδρομικό Κέντρο Σελίου και η απένταξη του έργου τεχνητής χιόνωσης, απασχόλησε στα προ ημερήσιας διάταξης, την συνεδρίαση του δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα »

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας στην Αλεξάνδρεια, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει, ότι στο πλαίσιο των θεσμικών αλλαγών που επήλθαν με τον Ν. 5281/2026 για την Πολιτική Προστασία

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]