Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

ΜΥΘΟΙ και ΑΛΗΘΕΙΕΣ… CHATROOMS (χώροι επικοινωνίας και διασκέδασης εφήβων/ νέων)

Από την Δρ.

Ειρήνη Αναγνώστου

Σχολική Ψυχολόγος

Αναπλ. Προϊσταμένη 

ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ημαθίας 

 

 

 Σχολιάζω πολύ θετικά την επιλογή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας να  εγκαινιάσει την νεανική του σκηνή με το θεατρικό έργο  «CHATROOM» που απευθύνετε πρώτιστα στους μαθητές και τις μαθήτριες των Δευτεροβάθμιων Σχολείων Ημαθίας ,Πέλλας και Πιερίας αλλά και σε κάθε ενήλικο!

Η εξέλιξη της πληροφόρησης και της γνώσης συντελείται τις τελευταίες δύο  δεκαετίες με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Σήμερα, παρά ποτέ, το πρόβλημα για τον άνθρωπο δεν είναι που να βρει πληροφορίες αλλά με ποιες τεχνικές θα αξιολογήσει τα χρήσιμα και ουσιώδη από τα «σκουπίδια» και τα κακοήθη.

Με τους ίδιους ιλιγγιώδεις ρυθμούς καταγράφονται συνεχώς νέοι τρόποι με τους οποίους μαθαίνουν, διασκεδάζουν, επικοινωνούν αλλά και κοινωνικοποιούνται τα παιδία μας, οι έφηβοι αλλά και οι ενήλικοι.

Το «CHATROOM» είναι ακόμη μια καταγραφή και ένας επίκαιρος θεατρικός σχολιασμός  των όσων συμβαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα (social networks) που τα παιδιά μας, οι νέοι μας  εμπιστεύονται τυφλά!

Αυτή η τόσο πολυεπίπεδη θεατρική παράσταση, ζωντανεύει και επικοινωνεί τους τρόπους με τους οποίους λειτουργούν οι «αίθουσες συνομιλίας – τόποι συνάντησης (CHATROOMS). Έφηβοι και νέοι τα  επισκέπτονται για ώρες και καταθέτουν στοιχεία που αποκαλύπτουν σημαντικές πλευρές του εαυτού τους και της ψυχής τους.

Το έργο διαπραγματεύεται τις πολλαπλές προσωπικότητες που με την «ανωνυμία» συνυπάρχουν και συναλλάσσονται ταυτόχρονα στο διαδίκτυο. 

Να επισημανθεί ότι η Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της χώρας μας επιστημονικά ανιχνεύει, διαπιστώνει και παρεμβαίνει καθημερινά στα όσα επικίνδυνα συμβαίνουν στον κόσμο του διαδικτύου.

Το «CHATROOM» δεν είναι μια παράσταση «νέας Τέχνης» – κάτι το «πρωτοποριακό» αλλά καταγραφή, απόδοση και σχολιασμός  μιας ρεαλιστικής πραγματικότητας όπως αυτή εξελίσσεται και τούτη την  ώρα που διαβάζεται αυτό το μήνυμα!

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ

Γράφει ο Γιάννης Γεωργουδάκης, Εκπαιδευτικός Η ιστορία διδάσκει, πως δε χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο για να αναδειχθεί κάποιος αριβίστας ή έστω

Διαβάστε περισσότερα »

Τάσος Μπαρτζώκας: Δίνεται λύση στην πληρωμή των ενισχύσεων σε αγροτεμάχια που είχαν αποκλειστεί λόγω ζητημάτων συγκυριότητας με το Δημόσιο

Από το Πολιτικό Γραφείο του Τάσου Μπαρτζώκα, γνωστοποιούνται τα εξής: «Με έκτακτη τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]