Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Υποχρέωση υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης στο ΓΕΜΗ από τις μη κεφαλαιουχικές εταιρείες

Σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Ημαθίας τονίζεται ότι όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρησης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώρηση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα www.businessportal.gr με ταυτόχρονη την καταβολή του προβλεπόμενου τέλους καταχώρησης.

 

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι επιχειρήσεις, από το έτος 2015, πρέπει να καταβάλλουν υποχρεωτικά και το ενιαίο τέλος τήρησης μερίδας Γ.Ε.ΜΗ., είτε μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, είτε με ηλεκτρονική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της Κ.Ε.Ε, είτε μέσω ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών όπως οι εν λόγω εναλλακτικές γνωστοποιούνται και είναι διαθέσιμες κάθε φορά στον διαδικτυακό τόπο του ΓΕΜΗ (www.businessportal.gr).

 

Τέλος, σας επισημαίνουμε ότι στην τελευταία τροποποίηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας ορίζεται ότι, από 1-1-2015 τα μητρώα των Επιμελητηρίων ενημερώνονται αυτόματα από το Γ.Ε.ΜΗ. σχετικά με τα μέλη τους για την εγγραφή και για κάθε άλλη οριστική πράξη, συνεπώς όλες οι καταχωρήσεις πρέπει να γίνονται πλέον στο Γ.Ε.ΜΗ., σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 3419/2005, όπως ισχύει.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ενεργοποίηση των νέων μέτρων για ρύθμιση οφειλών Ανοίγουν οι 72 δόσεις, νέος εξωδικαστικός και προστασία πρώτης κατοικίας

Tο χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης των μέτρων για τη ρύθμιση οφειλών προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ κ χρηματοδοτικούς φορείς μετά την πρόσφατη νομοθέτησή τους.

Διαβάστε περισσότερα »

O Γρηγόρης Δημητριάδης μιλά στον Θανάση Λάλα για όλα: Την πολιτική διαδρομή του, τη θητεία στο Μαξίμου, τις κόντρες με επιχειρηματίες

Ο Γρ. Δημητριάδης μιλά για πρώτη φορά δημόσια για όλους και για όλα. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης σπάει τη σιωπή του και μιλά

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]