Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ποιες παροχές περίθαλψης δικαιούνται οι ανασφάλιστοι οφειλέτες του ΟΑΕΕ

Τις παροχές περίθαλψης που παρέχονται σε ανασφάλιστους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, στο πλαίσιο της πρόσφατης νομοθετικής πρωτοβουλίας για την κάλυψη από πλευράς παροχών περίθαλψης των ανασφάλιστων πολιτών, ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΕ, παροχές ασθένειας σε είδος, δηλαδή φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, δικαιούνται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015 ασφαλισμένοι του Οργανισμού, και τα προστατευόμενα μέλη τους, εφόσον διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη ΔΟΥ ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο ασφαλιστικό φορέα.

Θα πρέπει ακόμη, οι οφειλές τους προς τον ΟΑΕΕ, να αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος κατά τα συγκεκριμένα έτη να μην υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που καλύπτονται από τις διατάξεις του νόμου 3845/2010.

Ο νόμος προβλέπει ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, ηλικίας άνω των 30 και μέχρι 65 ετών, που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός τους, καλύπτονται για παροχές ασθένειας σε είδος (ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη) από τον Κλάδο Υγείας του Οργανισμού για δύο χρόνια από τη διακοπή της ασφάλισης, εφ’ όσον έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού 600 ημέρες εργασίας ή δύο χρόνια.

Το κατώτατο όριο του χρόνου εργασίας αυξάνεται ανά 120 ημέρες ή τέσσερις μήνες κάθε χρόνο, μετά τη συμπλήρωση του τριακοστού έτους της ηλικίας, και μέχρι τη συμπλήρωση 4.500 ημερών ή 15 ετών ασφάλισης.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Λογαριασμοί ρεύματος: «Φουσκωμένα» έρχονται τον Οκτώβριο τα πράσινα τιμολόγια, σε σχέση με τα μπλε

–Χρεώσεις και αυξήσεις, ανά πάροχο Μεγάλη διαφορά καταγράφεται στα τιμολόγια ρεύματος τον Οκτώβριο, κυρίως μεταξύ των πράσινων τιμολογίων που έχουν

Διαβάστε περισσότερα »

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Στο επίκεντρο της αναπτυξιακής μας στρατηγικής η στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας»

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) παρέστη ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, υπογραμμίζοντας τη

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]