Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Παιδικές χαρές, χόρτα, δρόμοι, ευχές αλλά και εντάσεις στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας

Η πρώτη συνεδρίαση μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με πολλές ευχές στη νέα δημοτική αρχή που προέκυψε και θα αναλάβει καθήκοντα από Σεπτέμβριο. Το νέο Συμβούλιο, όπως είπε ο πρόεδρος Τηλ. Χατζηαθανασίου θα είναι ανανεωμένο κατά 50% και ευχήθηκε να δουλέψει με αγωνιστικότητα στις δύσκολες εποχές για τους Δήμους.

Η Δήμαρχος Χαρ. Ουσουλτζόγλου, παίρνοντας τον λόγο, καλωσόρισε τους παρισταμένους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους στο ακροατήριο, συγχάρηκε όσους επανεκλέχθηκαν αλλά και όσους δεν εκλέχθηκαν, λέγοντας ότι απαλλάχθηκαν από ένα μεγάλο βάσανο, βάζοντας μέσα και τον εαυτό της, αφού το έργο των Δήμων είναι πλέον ένα δυσβάσταχτο φορτίο. Ευχήθηκε σωφροσύνη και μια καλύτερη θητεία από την παρούσα.

Το ενδιαφέρον της συνεδρίασης εστιάστηκε κυρίως στα προ ημερησίας διάταξης θέματα και στις ερωτήσεις των συμβούλων οι οποίοι με τη σειρά τους, ο καθένας που έπαιρνε το λόγο, συγχάρηκε το νέο δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη και τους νέους συμβούλους, ευχόμενοι καλή δύναμη σε όλους. Ο κ. Βοργιαζίδης ευχαρίστησε για τις ευχές λέγοντας ότι «στις εποχές που ζούμε ελπίζω να έχουμε τα εχέγγυα να πάμε καλά».

 

Ο κ. Βασ. Γιαννουλάκης έθεσε το θέμα με τις παιδικές χαρές οι οποίες με εγκύκλιο του κ. Μιχελάκη θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου να έχουν όλες πιστοποίηση και ρώτησε πόσες και εάν έχουν αυτή την πιστοποίηση οι παιδικές χαρές της Βέροιας.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Βασ. Παπαδόπουλος είπε ότι οι 28 παιδικές χαρές της Βέροιας είναι στα πρόθυρα της αδειοδότησης αλλά δεν υπάρχει καμία πιστοποιημένη. «Έχουν γίνει προσπάθειες από προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν χαρτιά πιστοποίησης για κανένα όργανο-παιχνίδι». Μάλιστα χθες θα έβγαινε συνεργείο για να ελέγξει τις παιδικές χαρές παρ’ όλα αυτά, όπως τόνισε «είναι αδύνατον σε ένα-δυο μήνες να πιστοποιηθούν κι αυτό έχει φέρει σε δύσκολη θέση όλους τους Δήμους. Θα βγάλουμε σχετική ανακοίνωση στις 30 Ιουνίου» τόνισε. Για το ίδιο θέμα η δήμαρχος χαρακτήρισε εξωπραγματικό το χρονικό περιθώριο που δίνει το Υπουργείο, αλλά όπως είπε αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα. «Έπρεπε να προηγηθεί ένα ατύχημα για να ρίξουν πάλι οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών, το μπαλάκι στους Δήμους» υπογράμμισε.

 

Ο κ. Νεστορόπουλος μετέφερε τα παράπονα των γυμναστών του ΕΑΚ Μακροχωρίου για τη μεγάλη ανάπτυξη των χόρτων που πρέπει να κοπούν και ζήτησε να ληφθούν μέτρα στο χώρο του υπό κατασκευή κολυμβητηρίου στο οποίο λιμνάζουν τα νερά. Θέμα καθαρισμού των χόρτων, κυρίως στα μνήματα της Λυκογιάννης, όπου έφτασαν σχεδόν τα κυπαρίσσια, έθεσε και ο πρόεδρος του οικισμού κ. Θαν. Πέτρου, ο οποίος αναφέρθηκε και στους φθαρμένους και σπασμένους κάδους καθώς και στους δρόμους όπου χρειάζεται να πέσει χαλίκι.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Λυκοστράτης απάντησε ότι για όλες αυτές τις δουλειές θα γίνουν προσλήψεις από την 1η Ιουλίου, όσο για τα γκρέϊντερ αυτά έχουν μόνο έναν χειριστή που περνάει από όλα τα χωριά με τη σειρά, αφού όλοι οι δρόμοι έχουν προβλήματα από τις βροχοπτώσεις. Σε ερώτηση επίσης για το τί θα γίνει με τις καθαρίστριες στα κοινωνικά ιατρεία, έλαβε την απάντηση ότι αυτό είναι αρμοδιότητα του Νοσοκομείου.

 

Ο κ. Παυλίδης έθεσε θέμα πιστοποίησης και των παιδικών χαρών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ενώ για το κολυμβητήριο απάντησε ότι απευθύνθηκαν στην Τεχνική Υπηρεσία για να κλείσει ο λάκκος αλλά αυτό δεν γίνεται διότι υπάρχει εργολάβος στο έργο. Επίσης αναφέρθηκε και στις 3 προσεχείς εκδηλώσεις του ΚΑΠΑ, με πρώτη την Βικελαία γιορτή ποδηλάτου την ερχόμενη Κυριακή.

 

Ο κ. Αγγέλογλου συγχάρηκε όσους συμμετείχαν στις εκλογές και όσους εκλέχθηκαν αφήνοντας υπονοούμενα για «πελατειακό μοντέλο επικράτησης στις εκλογές».

Εάν οι λωρίδες τυφλών είναι σύμφωνες με τις προδιαγραφές ρώτησε ο κ. Καγγελίδης ενώ έθεσε και θέμα σύνδεσης της Πατρίδας με το δίκτυο της Βέροιας. Επίσης ρώτησε εάν όντως αγοράστηκαν σωλήνες και τοποθετήθηκαν στη Μακεδονίδα κι αν αυτό επιτρέπεται.

Για τις λωρίδες τυφλών του απάντησαν ότι περιμένουν από τις υπηρεσίες να αποφανθούν εάν είναι συμβατές, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Αγγελίνας είπε πως όντως δόθηκαν σωλήνες αποχέτευσης για να μπορέσει να συνεχιστεί το έργο αποχέτευσης στο Δάσκιο λόγω προβλήματος από έντονες οσμές.

 

Ο κ. Μελιόπουλος (ΛΑΣ) αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιστολογραφία μεταξύ Ομοσπονδίας Γονέων και ΚΕΠΑ. Οι γονείς με επιστολή τους ζήτησαν από την ΚΕΠΑ να τους παραχωρηθεί ο Χώρος Τεχνών για μια μαθητική μουσική παράσταση και τους ζητήθηκε το ποσό των 600 ευρώ, ακολουθώντας επιστολή του διευθυντή της ΚΕΠΑ κ. Καμπούρη ο οποίος εξηγούσε τους λόγους που δεν μπορεί να δοθεί η αίθουσα δωρεάν. Ο κ. Μελιόπουλος ζήτησε να δοθεί η αίθουσα για την εκδήλωση αδαπάνως.

Επ’ αυτού απάντησε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γ. Μιχαηλίδης θυμίζοντας ότι το οικονομικό βάρος των εκδηλώσεων για το Χώρο Τεχνών είναι μεγάλο, γι’ αυτό εδώ και χρόνια το Δ.Σ. αποφάσισε να μισθώνεται η αίθουσα για να βγάζει τα λειτουργικά της έξοδα. «Αυτή την απόφαση ακολουθούμε αλλά δίνουμε και δωρεάν στους συλλόγους στο Χώρο κι αυτό το ψήφισε και το Δημοτικό Συμβούλιο (πλην της ΛΑΣ). Η απόφαση αυτή είναι ισχυρή και δεν μπορεί να μην τηρείται. Εξάλλου για τα σχολεία, τα αιτήματα των οποίων είναι πολλά, η αίθουσα δίδεται δύο φορές το χρόνο για τις δραστηριότητές τους», κατέληξε ο κ. Μιχαηλίδης.

 

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν αποφεύχθηκαν οι εντάσεις, κυρίως μεταξύ του πρώην αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Θεοδωρίδη κα του κ. Λαζαρίδη, «δικαστικού» τύπου, κάτι που έφερε την αντίδραση της δημάρχου η οποία χαρακτήρισε τις εντάσεις ως την χειρότερη απόρροια της κρίσης, βγάζοντας μαχαίρια μέσα στο Συμβούλιο, ο ένας προς τον άλλο.

«Να βλέπουμε τις ρίζες και τις αφετηρίες των πραγμάτων και όχι την επιφάνεια, εκτοξεύοντας βαριές κουβέντες. Εμείς εδώ θα έπρεπε να είμαστε οι πρώτοι που κατανοούμε τα θέματα κι όχι να τρωγόμαστε. Χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρή ματιά» τόνισε επισημαίνοντας ότι θα πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει τη διαδικασία για περισσότερους δικηγόρους, από τις καταγγελίες και τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν.

 

Άλλα θέματα

Στα έκτακτα θέματα αποφασίστηκε ομόφωνα να παραταθεί η ημερομηνία για τις διαγραμμίσεις και τις επιδιορθώσεις των δρόμων και να γίνει άμεση παρέμβαση στο κτίριο της δωρεάς Καραναστάση που κινδυνεύει από κατολισθήσεις λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ακολούθησε η ημερήσια διάταξη με τρέχοντα και υπηρεσιακά θέματα του Δήμου.

Σοφία Γκαγκούση

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Νάουσας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη δυναμική συμμετοχή της μαθητικής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]