Χθες Δευτέρα(23/3/2026) ξεκίνησε στο συνεδριακό κέντρο «Γαιόπολις» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η δίκη της τραγωδίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, με 36 κατηγορούμενους στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εκ των οποίων 33 για βαριά κακουργήματα όπως επικίνδυνη παρέμβαση σε συγκοινωνίες με θανάσιμα αποτελέσματα. Το δικαστήριο μετά από συνεχείς διακοπές, επανήλθε και αποφάσισε αναβολή για τις 1 Απριλίου 2026, περιοριζόμενο μόνο στη νομιμοποίηση συνηγόρων και υποστήριξης κατηγορίας, λόγω τεχνικών και οργανωτικών προβλημάτων.
Συγγενείς των θυμάτων και συνήγοροι κατήγγειλαν «απόλυτη ντροπή» και «τριτοκοσμικές» συνθήκες στην αίθουσα, με συνωστισμό «σαν σαρδέλες» και δυσλειτουργίες σε μικρόφωνα και φωτισμό.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… στις 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026
Ελλάδα: • 1821: Απαγχονίζονται στην Κωνσταντινούπολη από τους Τούρκους οι Έλληνες Μητροπολίτες Αδριανουπόλεως Δωρόθεος, Θεσσαλονίκης Ιωσήφ, Τυρνόβου Ιωαννίκιος και Δέρκων







