Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Το 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας Νομού Ημαθίας την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας

Το 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας Νομού Ημαθίας την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας

Μουσική εκδήλωση: «Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι…»

Μουσική εκδήλωση: «Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι…»

Ξεκινάει σήμερα το 6ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αιγών, για την επιρροή του Μ. Αλεξάνδρου στις χώρες της καθ’ ημάς Ανατολής

Ξεκινάει σήμερα το 6ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αιγών, για την επιρροή του Μ. Αλεξάνδρου στις χώρες της καθ’ ημάς Ανατολής

Πρόσκληση για μία μοναδική μουσική βραδιά με το συγκρότημα των “Ανφάν Γκατέ” στην πλατεία του πρώην Δημαρχείου Μελίκης

Πρόσκληση για μία μοναδική μουσική βραδιά με το συγκρότημα των “Ανφάν Γκατέ” στην πλατεία του πρώην Δημαρχείου Μελίκης

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – Δημοτικό Ωδείο Βέροιας: Απογευματινή συνάντηση γνωριμίας με καθηγητές και μουσικά όργανα, στη Στέγη

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – Δημοτικό Ωδείο Βέροιας: Απογευματινή συνάντηση γνωριμίας με καθηγητές και μουσικά όργανα, στη Στέγη

19 – 26 Σεπτεμβρίου, στο φουαγιέ της Στέγης – Έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων, από τα Τμήματα αργυροχοΐας ενηλίκων και παιδικού εικαστικού κοσμήματος, της ΚΕΠΑ

19 – 26 Σεπτεμβρίου, στο φουαγιέ της Στέγης – Έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων, από τα Τμήματα αργυροχοΐας ενηλίκων και παιδικού εικαστικού

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου: Συναυλία με τον Βαγγέλη Πετρινιώτη και την Λαϊκή του Ορχήστρα, στην πλατεία Αμπελοτοπίων στην Αλεξάνδρεια

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου: Συναυλία με τον Βαγγέλη Πετρινιώτη και την Λαϊκή του Ορχήστρα, στην πλατεία Αμπελοτοπίων στην Αλεξάνδρεια

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Θεοδωρικάκος: «Παράθυρο» για παράταση μέτρων στα καύσιμα και μετά τον Αύγουστο

Ανοιχτό ενδεχόμενο για παράταση και μετά τον Αύγουστο στα μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών στα καύσιμα άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός αναφέρθηκε στην επιπλέον μείωση κατά 10 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης για τον Αύγουστο, μέτρο που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε συνδυασμό με τη μείωση των 5 λεπτών που έχουν ήδη προσφέρει τα διυλιστήρια, η συνολική ελάφρυνση για τους καταναλωτές φτάνει τα 15 λεπτά ανά λίτρο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι η συνέχιση των πολέμων στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε νέες πληθωριστικές πιέσεις, κάνοντας λόγο για ιδιαίτερα δύσκολο χειμώνα.

«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τους δύο πολέμους στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο χειμώνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος, με πολύ μεγαλύτερες πληθωριστικές πιέσεις», ανέφερε.

Όπως εξήγησε, η άνοδος της τιμής του ντίζελ δεν επηρεάζει μόνο τους οδηγούς, αλλά ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος των προϊόντων.

«Δεν είμαστε θεατές. Είμαστε πάνω από το πρόβλημα και κάνουμε παρεμβάσεις», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που η διεθνής κατάσταση παραμείνει δύσκολη, δεν αποκλείεται να απαιτηθεί παράταση αντίστοιχων μέτρων και μετά τον Αύγουστο.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι στη ΔΕΘ η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιό της για την επόμενη περίοδο, καθώς και νέα μέτρα στήριξης για κοινωνικές ομάδες, επαγγελματίες και τη μεσαία τάξη.

Έρχονται μειώσεις 5% έως 20% σε βασικά προϊόντα

Αναφερόμενος στην ακρίβεια και στις τιμές στα σούπερ μάρκετ, ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι τιμές δεν μπορούν να καθοριστούν με κυβερνητική απόφαση, ωστόσο η Πολιτεία έχει υποχρέωση να παρεμβαίνει ώστε η αγορά να λειτουργεί με περισσότερη διαφάνεια και δικαιοσύνη.

Όπως είπε, έχουν ενισχυθεί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ έχει εφαρμοστεί πλαφόν στο περιθώριο κέρδους. Παράλληλα, ανέφερε ότι έχουν επιβληθεί και καταβληθεί πρόστιμα ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με εκπροσώπους της βιομηχανίας και των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ από τις 31 Αυγούστου αναμένονται μειώσεις από 5% έως 20% σε σειρά βασικών προϊόντων.

Οι μειώσεις θα αφορούν τρόφιμα, είδη καθημερινής χρήσης και προϊόντα συντήρησης του νοικοκυριού, καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής. Η καταγραφή των προϊόντων που θα ενταχθούν στο μέτρο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

«Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα της ακρίβειας. Ωστόσο, 30 ή 40 ευρώ λιγότερα τον μήνα για τα ψώνια ενός νοικοκυριού αποτελούν σημαντική στήριξη για όσους δυσκολεύονται», δήλωσε.

ΠΗΓΗ:SKAI

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Στον Καναδά ο Ζελένσκι: Στο επίκεντρο η αντιαεροπορική άμυνα και η ενεργειακή προετοιμασία για τον χειμώνα

ην ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και τις κρίσιμες προετοιμασίες ενόψει του χειμώνα βάζει στο επίκεντρο της επίσκεψής του στον Καναδά ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]