Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» διοργανώνει τις θερινές πολιτιστικές του εκδηλώσεις από 23 έως 26 Ιουλίου, με μουσικές βραδιές αφιερωμένες στην ποντιακή, λαϊκή και δημοτική παράδοση.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν γνωστοί και τοπικοί καλλιτέχνες. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν οι εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου και ο ετήσιος χορός του συλλόγου τον Δεκέμβριο. Ο σύλλογος δίνει έμφαση στην ασφάλεια, την προσιτή συμμετοχή του κόσμου και τη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης της περιοχής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ευστάθιου Χωραφά», υπό την προεδρία του κ. Αντώνη Καγκελίδη και με την συνδρομή της Μαρίας Καλαϊτζίδου , του Ιάκωβου Ορφανίδη και του Αντώνη Ψιλόπουλου σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το μεσημέρι, ανακοίνωσε το πολιτιστικό πρόγραμμα δράσεων για το έτος 2026.
Στόχος του Συλλόγου παραμένει η διαφύλαξη, διάδοση και προβολή της ποντιακής ιστορίας, παράδοσης και πολιτισμού, καθώς και η ενεργός συμμετοχή της νέας γενιάς στις συλλογικές μας δράσεις.
Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες απαιτήσεις, ο Σύλλογος επιδιώκει τον συνδυασμό της παράδοσης με σύγχρονα στοιχεία πολιτισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν προγραμματιστεί οι κάτωθι εκδηλώσεις:
Πέμπτη 23 Ιουλίου: Θεόφιλος Πουταχίδης και τοπικοί καλλιτέχνες. Συμμετέχει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.
Παρασκευή 24 Ιουλίου: Οι Αφοί Κοπάλα και το συγκρότημα “Πεντάγραμμο” με την Ορχήστρα Γκουνιλίκα.
Σάββατο 25 Ιουλίου: Στέλιος Διονυσίου με πλήρη ορχήστρα και ποντιακό πρόγραμμα. Συμμετέχει ο Παύλος Καγκελίδης.
Κυριακή 26 Ιουλίου: Μεγάλη βραδιά με Σταύρο Σαββίδη, Στάθη Αλεξανδρίδη και Τζίνα Μακριδάκη.
Θα συμμετέχουν επίσης ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης, Γιάννης Χωραφαΐδης και Κυριάκος Ξυνόπουλος.
Επίσης ο κ. Καγκελίδης παρουσίασε τις εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου, οι οποίες περιλαμβάνουν αφιέρωμα στους παλαιούς λυράρηδες και συναυλίες με τους Σωτήρη Βολάνη, Δημήτρη Χρυσοχοΐδη και Χρήστο Μενιδιάτη. Ανέφερε επίσης ότι δεν κατέστη δυνατή η συμμετοχή γνωστού Αλβανού καλλιτέχνη λόγω ασυμφωνίας στις ημερομηνίες.








