Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Το 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας Νομού Ημαθίας την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας

Το 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας Νομού Ημαθίας την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας

Μουσική εκδήλωση: «Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι…»

Μουσική εκδήλωση: «Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι…»

Ξεκινάει σήμερα το 6ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αιγών, για την επιρροή του Μ. Αλεξάνδρου στις χώρες της καθ’ ημάς Ανατολής

Ξεκινάει σήμερα το 6ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αιγών, για την επιρροή του Μ. Αλεξάνδρου στις χώρες της καθ’ ημάς Ανατολής

Πρόσκληση για μία μοναδική μουσική βραδιά με το συγκρότημα των “Ανφάν Γκατέ” στην πλατεία του πρώην Δημαρχείου Μελίκης

Πρόσκληση για μία μοναδική μουσική βραδιά με το συγκρότημα των “Ανφάν Γκατέ” στην πλατεία του πρώην Δημαρχείου Μελίκης

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – Δημοτικό Ωδείο Βέροιας: Απογευματινή συνάντηση γνωριμίας με καθηγητές και μουσικά όργανα, στη Στέγη

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – Δημοτικό Ωδείο Βέροιας: Απογευματινή συνάντηση γνωριμίας με καθηγητές και μουσικά όργανα, στη Στέγη

19 – 26 Σεπτεμβρίου, στο φουαγιέ της Στέγης – Έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων, από τα Τμήματα αργυροχοΐας ενηλίκων και παιδικού εικαστικού κοσμήματος, της ΚΕΠΑ

19 – 26 Σεπτεμβρίου, στο φουαγιέ της Στέγης – Έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων, από τα Τμήματα αργυροχοΐας ενηλίκων και παιδικού εικαστικού

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου: Συναυλία με τον Βαγγέλη Πετρινιώτη και την Λαϊκή του Ορχήστρα, στην πλατεία Αμπελοτοπίων στην Αλεξάνδρεια

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου: Συναυλία με τον Βαγγέλη Πετρινιώτη και την Λαϊκή του Ορχήστρα, στην πλατεία Αμπελοτοπίων στην Αλεξάνδρεια

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Βαρύ πένθος στην Κρήτη: Σήμερα το τελευταίο αντίο στους δύο πυροσβέστες που χάθηκαν στη μάχη με τις φλόγες

Συγκλονισμένη είναι η Κρήτη μετά τον θάνατο των δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, επιχειρώντας στη μεγάλη πυρκαγιά στο Ρέθυμνο.

Το τελευταίο «αντίο» στους δύο πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τη φωτιά θα πουν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι.

Η κηδεία του 25χρονου Παντελή Διαμαντάκη θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου, Επισκοπείου, στον Φουρφουρά.

Η κηδεία του 58χρονου Εμμανουήλ Στρατιδάκη θα τελεστεί στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Ευγγελισμού της Θεοτόκου, στο Γερακάρι Αμαρίου.

Οι δύο άνδρες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η φωτιά και, παρά την προσπάθειά τους να απομακρυνθούν πεζή από το σημείο, δεν κατάφεραν να σωθούν.

Η απώλειά τους έχει προκαλέσει βαθιά θλίψη στις οικογένειές τους, στους συναδέλφους τους στο Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Οι δύο πυροσβέστες που «έπεσαν» πάνω στο καθήκον
Ο 25χρονος Παντελής Διαμαντάκης και ο 58χρονος Εμμανουήλ Στρατιδάκης, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες, επιχειρώντας για την προστασία ανθρώπων, περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι κηδείες τους θα πραγματοποιηθούν μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, με συγγενείς, φίλους, συναδέλφους τους από το Πυροσβεστικό Σώμα και πολίτες να τους συνοδεύουν στην τελευταία τους κατοικία.

Ποιος ήταν ο 25χρονος πυροσβέστης Παντελής Διαμαντάκης
Ο 25χρονος Παντελής Διαμαντάκης καταγόταν από τον Φουρφουρά Αμαρίου.

Είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και επέλεξε να υπηρετήσει ως εποχικός πυροσβέστης, ακολουθώντας τον δρόμο της προσφοράς και της προστασίας του συνανθρώπου.

Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν ευγενικό και χαμηλών τόνων νέο, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

Ο 58χρονος πυροσβέστης με ενεργή παρουσία στην κοινωνία

Ο δεύτερος πυροσβέστης, ο 58χρονος Εμμανουήλ Στρατιδάκης, καταγόταν από το Γερακάρι Αμαρίου και υπηρετούσε ως πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης.

Ήταν ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας, με σημαντική συμμετοχή στα κοινά. Μάλιστα, είχε διατελέσει και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού του.

Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο με αίσθημα ευθύνης, κοινωνική δράση και αγάπη για τον τόπο του.

Συγκλονιστικές στιγμές στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου
Το απόγευμα της Τετάρτης, περίπου στις 19:00, οι σοροί των δύο πυροσβεστών έφτασαν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Εκεί εκτυλίχθηκαν ιδιαίτερα φορτισμένες στιγμές, με τις οικογένειές τους να βιώνουν τον ανείπωτο πόνο της απώλειας.

Στο πλευρό των συγγενών βρέθηκαν ψυχολόγοι, παρέχοντας στήριξη στις δύσκολες αυτές ώρες.

Οι ώρες για το τελευταίο «αντίο» στους ήρωες πυροσβέστες
Οι κηδείες των δύο πυροσβεστών θα πραγματοποιηθούν σήμερα.

Η κηδεία του Εμμανουήλ Στρατιδάκη θα τελεστεί στις 17:00 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Γερακάρι Αμαρίου.

Τον 25χρονο Παντελή Διαμαντάκη θα αποχαιρετήσουν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Επισκοπείο Φουρφουρά.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους των δύο πυροσβεστών εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους των δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους, δίνοντας μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο, αλλά και του πυροσβέστη που απεβίωσε στο Γύθειο», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη πως η σκέψη όλων βρίσκεται στους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας που επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα, αντιμετωπίζοντας κάθε χρόνο μια ιδιαίτερα δύσκολη πραγματικότητα.

Πηγή: iefimerida

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Στον Καναδά ο Ζελένσκι: Στο επίκεντρο η αντιαεροπορική άμυνα και η ενεργειακή προετοιμασία για τον χειμώνα

ην ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και τις κρίσιμες προετοιμασίες ενόψει του χειμώνα βάζει στο επίκεντρο της επίσκεψής του στον Καναδά ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]