Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Χθες το βράδυ η τελευταία υπερ – πανσέληνος του 2020!

Χθες το βράδυ, Πέμπτη 7 Μαΐου, ήταν η τελευταία υπερ – πανσέληνος για το 2020, που χάρισε ένα εντυπωσιακό φαινόμενο με μαγευτικές εικόνες του φεγγαριού. Αυτό σημαίνει ότι το φεγγάρι φαινόταν μεγαλύτερο και πιο φωτεινό από ό,τι συνήθως.

Σημειώνεται ότι συνολικά το 2020 είχαμε τέσσερις υπερ – πανσελήνους. Όταν η υπερπανσέληνος βρίσκεται ακόμη κοντά στον ορίζοντα, τότε το φεγγάρι φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο στα μάτια των παρατηρητών.

Η Σελήνη πλησίασε περισσότερο τη Γη, φθάνοντας σε απόσταση 361.184 χιλιομέτρων (περίγειο). Αντίθετα, η Σελήνη θα βρεθεί στο πιο μακρινό σημείο της ελλειπτικής τροχιάς της από τη Γη (απόγειο) στις 31 Οκτωβρίου.

Την ημέρα εκείνη η πανσέληνος θα φαίνεται σχεδόν 14% μικρότερη. Ο όρος υπερπανσέληνος (supermoon) δεν είναι επιστημονικός, αλλά δημιούργημα του αστρολόγου Ρίτσαρντ Νόλε από το 1979. Η επόμενη υπερπανσέληνος θα συμβεί τον Μάιο του 2021.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Εκτός λειτουργίας για ένα τριήμερο υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ λόγω αναβάθμισης

Προσωρινή αναστολή ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης», στο πλαίσιο της μετάβασης σε νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]