Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

«Χρυσός» και «αλμυρός» ο φετινός οβελίας!

Συνειδητοποιώ ότι φέτος ο οβελίας και γενικότερα το πασχαλινό τραπέζι θα έχει διαφορετική γεύση και χρώμα. «Αλμυρό» και «χρυσό» το αρνάκι ή κατσικάκι που είναι η κορωνίδα του εορταστικού τραπεζιού, με την ίδια επίσης γεύση και απόχρωση το τσουρέκι, η μαγειρίτσα, οι σαλάτες κλπ. Αν και τα περισσότερα νοικοκυριά δεν έχουν τα τελευταία χρόνια την δυνατότητα για ολόκληρο οβελία, έστω για το «αντέτι» έβαζαν έστω ένα κομμάτι στο φούρνο.

Φέτος δυστυχώς πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι θα την βγάλουν με χοιρινό, σα να ήταν Χριστούγεννα! Μάλιστα κάποιος κυνικά μου είπε ότι τέτοιο κακό και ψυχρό καιρό που έχει και μεταφορικά και κυριολεκτικά, αυτό μας ταιριάζει και τόσο μπορούμε. Σίγουρα μας αξίζουν και μας ταιριάζουν καλύτερα και θα πρέπει η κυβέρνηση με αντανακλαστικά και ουσιαστικές παρεμβάσεις να στηρίξει και την παραγωγή και την κατανάλωση.

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ίσες αμοιβές για άνδρες και γυναίκες: Τι αλλάζει σε μισθούς, προσλήψεις και δικαιώματα εργαζομένων

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου ξεκινά στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που

Διαβάστε περισσότερα »

Καιρίδης: Δείγμα οικονομικής υγείας της Ελλάδας η αύξηση των τιμών στα ενοίκια

Πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Καιρίδη, κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο «Ναυτεμπορική TV», καθώς χαρακτήρισε την

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]