Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Υπογραφή σύμβασης για τη «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΒΡΑΝΑ-ΠΕΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΛΟΦΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ»

Στην υπογραφή της σύμβασης για τη «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΒΡΑΝΑ-ΠΕΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΛΟΦΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ» προχώρησαν ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών, κ. Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, με τον κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, εκπρόσωπο της σύμπραξης εννέα (9) μελετητικών γραφείων, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα.

Η μελέτη έχει αντικείμενο τις παρακάτω εργασίες:

– Κατασκευή χωμάτινου φράγματος επί του ρέματος «Κολιμπάκος», στη θέση Βράνα Πέτρα δυτικά του οικισμού Τριλόφου.

– Αναπροσαρμογή-ανακατασκευή-βελτίωση του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου Ανατολικού Βερμίου, συνολικής έκτασης 4.000 στρεμμάτων.

– Επέκταση του αρδευτικού δικτύου στα αγροκτήματα Τριλόφου, Αγίου Γεωργίου, Πατρίδας, Λαζοχωρίου και Νέας Λυκογιάννης ώστε η συνολική αρδευόμενη έκταση να φθάσει τα 15.440 στρέμματα.

– Κατασκευή αγωγών μεταφοράς ύδατος.

Ειδικότερα θα εκπονηθούν οι κάτωθι μελέτες:

• Υδραυλική μελέτη

• Η/Μ μελέτη

• Γεωργικές μελέτες

• Περιβαλλοντικές μελέτες

• Τοπογραφική μελέτη

• Γεωλογικές μελέτες

• Γεωτεχνικές μελέτες

• Στατικές μελέτες

• Δασική μελέτη

• Εδαφολογικές μελέτες

• Ενεργειακές μελέτες

«Η υλοποίηση του έργου κρίνεται απαραίτητη και καθοριστικής σημασίας για την ομαλή ανάπτυξη των καλλιεργειών, την εξοικονόμηση και ορθολογική χρήση του νερού στις συγκεκριμένες περιοχές. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η υποστήριξη του αγροτικού κόσμου μέσα από την υλοποίηση μεγάλων έργων» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

Ο προϋπολογισμός της «Μελέτης κατασκευής φράγματος στη θέση Βράνα-Πέτρα κοινότητας Τριλόφου Δήμου Βέροιας» ανέρχεται στο ποσό των 3.365.377,72€.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΜΙΠΗ: Ολοκληρώθηκε η ΙΑ΄ Εβδομάδα Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού με επίκεντρο τη Δημοσιογραφία και τον Τύπο της Ημαθίας τον 20ο και 21ο αιώνα

Με απόλυτη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026 οι εκδηλώσεις της ΙΑ΄ Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας &

Διαβάστε περισσότερα »

«Κλειστή» για μια εβδομάδα η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, λόγω μετακόμισης

Από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ημαθίας, ανακοινώνεται ότι λόγω μετεγκατάστασης στο καινούργιο κτίριο της Περιφέρειας,

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]