Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

ΥΠΑΑΤ: Αυτή είναι η εφαρμογή που θα προειδοποιεί αγρότες για παγετό!

Η εφαρμογή σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την συνδρομή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) έχοντας ως στόχο να παρέχει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση που θα επιτρέψει στους γεωργούς της χώρας να αντιμετωπίσουν έγκαιρα γεγονότα επερχόμενου παγετού.
Θα είναι διαθέσιμη το “cloud” του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης  ενώ μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα είναι έτοιμη και η εφαρμογή για λειτουργία σε κινητό.
Οι παραγωγοί θα μπορούν να ενημερώνονται μέσω ειδοποιήσεων στα κινητά τους τηλέφωνα ή μέσω e-mail για τη περιοχή που οι ίδιοι έχουν επιλέξει. Επιπλέον, το γεγονός ότι η εφαρμογή αναπτύχθηκε σε περιβάλλον Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών επιτρέπει μεγάλη χωρική ανάλυση και δυνατότητα παροχής της πληροφορίας ακόμη και σε επίπεδο αγροτεμαχίου.
Μέσω αυτής, θα παρέχεται στον παραγωγό η έγκαιρη και έγκυρη προειδοποίηση που χρειάζεται ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας πριν και μετά τον παγετό. Η πληροφόρηση αφορά την πρόγνωση παγετού για τις επόμενες τρεις ημέρες με χρονικό βήμα μιας ώρας έτσι ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια την ώρα έναρξης και λήξης του φαινομένου.
Το έργο χρησιμοποιεί μετεωρολογικές προγνώσεις από το Ευρωπαϊκό Μετεωρολογικό κέντρο, που είναι το καλύτερο παγκοσμίως και έτσι μέσω της ΕΜΥ λαμβάνονται προγνωστικά δεδομένα του καιρού.
Το συνολικό κόστος της εφαρμογής για το ελληνικό δημόσιο είναι ιδιαίτερα χαμηλό, καθώς δεν ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, ενώ τα δεδομένα στα οποία στηρίζεται η λειτουργία της παρέχονται δωρεάν.
Για να μπείτε στην εφαρμογή κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο
https://frost.getmap.gr/map#10.58/40.4744/22.1594
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ
Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛΓΑ, το διάστημα 2000-2009 ο παγετός ήταν υπεύθυνος για το 36% των συνολικών καταστροφών από φυσικά φαινόμενα στη χώρα μας.
Ιδιαίτερα υψηλό είναι και το κόστος των αποζημιώσεων που έχει καταβληθεί εξαιτίας των καταστροφών είτε στη παραγωγή είτε στο φυτικό κεφάλαιο από παγετό τα 23 τελευταία χρόνια το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχεται περίπου σε 1,25 δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από δυο χρόνια, χρειάστηκε να καταβληθούν περί τα 240 εκατ. ευρώ λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τον παγετό.
Προκειμένου να περιορίσει τόσο την καταστροφή στη φυτική παραγωγή της χώρας όσο και την επιπλέον επιβάρυνση του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ αλλά και του κρατικού προϋπολογισμού, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα την εφαρμογή προειδοποιήσεων παγετού.
Πηγή: ka-business.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ / ΟΔΗΓΟΣ ΦΟΡΤΗΓΟΥ

ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ / ΟΔΗΓΟΣ ΦΟΡΤΗΓΟΥ, ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 23310 23400

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]