Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

«Τρύγος για γερά νεύρα»

Μεγάλη ανομοιομορφία χαρακτηρίζει τη φετινή παραγωγή ξινόμαυρου στις διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα η διαδικασία του τρύγου, που ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα, να έχει πολλές δυσκολίες. Ο οινοποιός Στέλιος Μπουτάρης χαρακτηρίζει το φετινό μάζεμα των οινοστάφυλων «τρύγο για γερά νεύρα». Μιλώντας στο ypaithros.gr, εξηγεί ότι χρειάστηκε να γίνει επιλεκτικός τρύγος στα αμπέλια, λόγω ακριβώς αυτής της ανομοιομορφίας.

«Η παραγωγή φέτος ήταν αρκετά καλή από την άποψη της ποιότητας, αλλά βέβαια δεν ήταν όπως πέρυσι, που ήταν η καλύτερη χρονιά της τελευταίας 20ετίας» δηλώνει ο πρόεδρος του ΑΑΟΣ Vaeni Γιώργος Φουντούλης.

Ο οίνος λοιπόν που ευφραίνει καρδία, προκαλεί και πολλά καρδιοχτύπια στους παραγωγούς, μέχρι να φτάσει στα ποτήρια μας…

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Οι Ενεργοί Πολίτες Αλεξάνδρειας, στηρίζουν τις δράσεις αλληλεγγύης των «Παιδιών της Άνοιξης»

Πλαστικά καπάκια μάζεψαν και παρέδωσαν την Τρίτη 12 Μαΐου, στα «Παιδιά της Άνοιξης», εκπρόσωποι της «Ομάδας Δράσεων Ενεργών Πολιτών Δήμου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]