Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Τρεις απώλειες σε δύο μέρες που κάνουν φτωχότερη την Ελλάδα

Τρεις απώλειες μετράει ο καλλιτεχνικός και επιστημονικός χώρος της Ελλάδας, τις τελευταίες δύο ημέρες. Την Τρίτη ανακοινώθηκε ο θάνατος του σπουδαίου ηθοποιού Κώστα Καζάκου, του οποίου επιθυμία ήταν να δωρίσει μετά θάνατον το σώμα του στην Ιατρική σχολή Αθηνών για το μάθημα της Ανατομίας.

Χθες Τετάρτη, από το πρωί έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της Ειρήνης Παπά σε ηλικία 96 ετών, μία ηθοποιός που ξεχώρισε για τις ερμηνείες της, την δωρικότητά της και την κλασσική ελληνική της εμφάνιση, που διέπρεψε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, κατακτώντας το παγκόσμιο σινεμά.

Και λίγη ώρα μετά ήρθε και η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Παντερμαλή, καθηγητή αρχαιολογίας του ΑΠΘ, βουλευτή επικρατείας επι Σημίτη, υπεύθυνο των ανασκαφών στο αρχαίο Δίον, αλλά κυρίως η ψυχή του Μουσείου της Ακρόπολης, το οποίο υπηρέτησε από την πρώτη στιγμή, με όλες του τις δυνάμεις, μέχρι τέλους. «Του οφείλουμε ότι η Ελλάδα έχει ένα από τα σπουδαιότερα και πιο αγαπημένα στους επισκέπτες μουσεία του κόσμου, ένα μουσείο πρότυπο πολιτιστικής διαχείρισης» αναφέρει η υπουργός Πολιτισμού στο μήνυμά της.

Τρεις προσωπικότητες, που ο καθένας στο τομέα του διέπρεψε και τίμησε την Ελλάδα, που είναι πλέον φτωχότερη με την απώλειά τους.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Εκτός λειτουργίας για ένα τριήμερο υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ λόγω αναβάθμισης

Προσωρινή αναστολή ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης», στο πλαίσιο της μετάβασης σε νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]