Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Τοποθετήθηκε στην Πλατεία Ωρολογίου το μνημείο των πεσόντων του ’40… αλλά δεν το γράφει πουθενά!

Από τον Μάιο του 2016 ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ημαθίας με σχετική αίτησή του προς τον Δήμο Βέροιας, ζητούσε τη δημιουργία μνημείου (αναμνηστικής στήλης) για τους πεσόντες Βεροιείς κατά του Φασισμού και του Ναζισμού του έπους 1940-41 στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο δήμος Βέροιας ανταποκρίθηκε θετικά στο  αίτημα του Συνδέσμου και τοποθετήθηκε πριν λίγες ημέρες στον χώρο του παλιού ηρώου της πλατείας Ωρολογίου μια αναμνηστική μαρμάρινη στήλη στην οποία αναγράφονται τα ονόματα των πεσόντων, όπως αυτά δόθηκαν από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών μετά από έρευνα που διεξήγαγε.

Ωστόσο ο περαστικός που στέκεται μπροστά στο μνημείο, βλέπει το έμβλημα του Συνδέσμου και μια σειρά με ονόματα, βαθμό και τόπο καταγωγής, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια άλλη διευκρίνιση. Θα περίμενε κάποιος έναν τίτλο ή μια επικεφαλίδα στην στήλη για να κατανοεί ο οποιοσδήποτε τι ρόλο έπαιξαν στην ιστορία οι αναγραφόμενοι στο μνημείο.

Για να τιμούμε την μνήμη των ηρώων όλοι και όχι μόνο οι «μυημένοι» που γνωρίζουν την «προϊστορία» του μνημείου, που άργησε λίγο, αλλά τοποθετήθηκε και πρέπει να είναι σωστό σεβόμενοι την θυσία αυτών των ανθρώπων. Αν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο μνημείο, ας μεριμνήσει ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ημαθίας με τον Δήμο Βέροιας για την συμπλήρωση αυτής της βασικής και ουσιαστικής παράλειψης.      

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Εκτός λειτουργίας για ένα τριήμερο υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ λόγω αναβάθμισης

Προσωρινή αναστολή ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης», στο πλαίσιο της μετάβασης σε νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]