Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Το αίσθημα ασφάλειας στα Πανεπιστήμια θα αποτινάξει τα «βαρίδια»

Ακόμη ένα νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Παιδείας ψηφίστηκε από την Βουλή και φιλοδοξεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα ενός πολύπαθου και ευαίσθητου χώρου.

Θα υπογραμμίσουμε τις διαμαρτυρίες για την αστυνόμευση και την επιβολή της τάξης στο Πανεπιστήμιο. Μα ποιος πιστεύει ότι το αίσθημα ασφάλειας θα «πνίξει» την ελευθερία διακίνησης ιδεών και απόψεων στον ακαδημαϊκό χώρο; Ίσα-ίσα θα δώσει χώρο και ελευθερία να εκφραστούν φωνές που μέχρι τώρα φοβούνται λόγω της κατάστασης που επικρατεί.

Η ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών, οι κουκουλοφόροι που μπαινοβγαίνουν ανέλεγκτα με μολότοφ και άλλα «καλούδια» βοηθούν στην ακαδημαϊκή ελευθερία; Επιτέλους ας επικρατήσει ο κοινός νους και να προστατευτούν οι καθηγητές και οι σπουδαστές που θέλουν να ασχοληθούν με τις σπουδές τους και δεν θέλουν τον πανεπιστημιακό χώρο ως «γιάφκα». Το Πανεπιστήμιο και η ακαδημαϊκή σκέψη δεν φοβάται και δεν κινδυνεύει από την αστυνόμευση, τουναντίον θα απελευθερωθεί, θα ανθίσει και θα αποτινάξει «βαρίδια» που την τραβούν προς τον πνευματικό πάτο εδώ και χρόνια.  

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Την Πέμπτη στη Βουλή η επεξεργασία του νομοσχεδίου «Προσωπικός Βοηθός» για ΑμεΑ

Την ερχόμενη Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2026, αρχίζει στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής

Διαβάστε περισσότερα »

«Η ζώνη του έσωσε τη ζωή»: Συγκλονίζει η σύζυγος του Σέρβου που τραυματίστηκε στην πτήση της Ryanair

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της συζύγου του Σέρβου επιβάτη της πτήσης θρίλερ της Ryanair που έσπασε το παράθυρο του αεροσκάφος και ο

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]