Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022- Το βιβλίο του Γ. Ξ. Τροχόπουλου «JE SUIS ARMENIEN” παρουσιάζεται στη Βέροια

H παρουσίαση του μυθιστορήματος“JE SUIS ARMENIEN” του συγγραφέα Γ.Ξ.Τροχόπουλου, θα γίνει την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 στις11:30 π.μ., στην αίθουσα του Πολυχώρου «Ελιά» της Βέροιας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Δ.Κλήμης συγγραφέας,

Α.Χατζηκώστας δημοσιογράφος-συγγραφέας,

Μπεντρός Χαλατζιάν Πρόεδρος Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος

και ο Συγγραφέας. Διοργάνωση :Βιβλιοπωλείο «Ηλιοτρόπιο»

Ο Γιώργος Τροχόπουλος, είναι φαρμακοποιός, απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πιανίστας, απόφοιτος του «ΝΩΘ»,τάξη Πιάνου της Πιανίστας ,Άννας Τσίτσα-Κούνιο.

Μελέτησε πιάνο για 4 χρόνια με τον Μαέστρο-Πιανίστα Γιώργο Θυμή και παρακολούθησε σεμινάρια Πιάνουμε την Πιανίστα Κατερίνα Πολυζωίδου –Σούρβαλη στο Γκρατς της Αυστρίας.

Επίσης. αρθρογράφος και επιφυλλιδογράφος στον Τοπικό Τύπο της Πόλης του και σε SiteΠανελλήνιας εμβέλειας .

Τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Βέροιας.

Για την εν γένει δράση του, τιμήθηκε από τον Μητροπολίτη Βεροίας ,Ναούσης και Καμπανίας κ.κ Παντελεήμονα.

Τον Οκτώβριο του 2013 στα πλαίσια του Φαρμακευτικού Συνεδρίου PharmaPoint,oΦαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης του απένειμε τιμητική διάκριση «ως ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών του για την καταξίωση και την ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου του φαρμακοποιού».

Είναι παντρεμένος με την Λυκειάρχη Αναστασία Καρακώστα και έχουν τρία παιδιά:

Τον Πάνο ,διάσημο βιρτουόζο πιανίστα.

Τον Κώστα,δικηγόρο LLMκαι Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Βέροιας.

Τον Αντώνη,φαρμακοποιό-ερευνητή και διδάκτορα της Φαρμακευτικής

Το βιβλίο

Το μυθιστόρημα πραγματεύεται την ιστορία ενός ζευγαριού κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918)και την χρονική περίοδο της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Το ζευγάρι που γνωρίστηκε πολύ πριν κατά την διάρκεια των γυμνασιακών τους σπουδών στην Κωνσταντινούπολη –είναι ο Μουράτ Τουράκογλου μετέπειτα Αξιωματικός του Οθωμανικού Στρατού και η Αννέν Πασουμιάν ,κόρη Αρμένιου μεγαλέμπορου της Κωνσταντινούπολης.

Παρά τις αντιρρήσεις των γονιών και από τις δύο πλευρές- η κάθε πλευρά για τους δικούς της λόγους- και τις δυσκολίες που δημιουργούνται από αυτό το γεγονός ,υπερισχύει η αγάπη μεταξύ των δύο νεων και παντρεύονται τελικά.

Οθωμανική Αυτοκρατορία με Σουλτάνο τον αιμοσταγή Αβδούλ Χαμίτ τον Β’ που πραγματοποιεί αιματηρές διώξεις κατά των Αρμενίων υπηκόων του (1896-1908).

Ιούλιος 1914.Έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου με συμμετοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο πλευρό των Κεντρικών Δυνάμεων(Γερμανία-Αυστροουγγαρία-

Βουλγαρία). 24 Απριλίου 1915-Η επονομαζόμενη «Κόκκινη Κυριακή».Ημέρα που ουσιαστικά άρχίζει το πογκρόμ μαζικών διώξεων κατά των Αρμενίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τους Νεότουρκους ,δηλαδή η Αρμενική Γενοκτονία.

Όλα αυτά τα ιστορικά γεγονότα βαραίνουν τη σχέση του Μουράτ και της Αννέν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τι θα γίνουν τελικά ,ποια θα είναι η τύχη του ζευγαριού και των οικογενειών τους ,στο

πλαίσιο πάντοτε αυτών των ιστορικών γεγονότων;

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας και το  Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Νάουσας συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Κωνσταντίνο

Διαβάστε περισσότερα »

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας  ενημερώνει πως η προβολή της βραβευμένης ταινίας “Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ” θα γίνει τη Δευτέρα 27 Απριλίου,

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]