Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Θα «πρασινίσει» και πάλι η οδός Καρακωστή μέσα στον Οκτώβριο;

Έχουμε γράψει επανειλημμένα για την «εξαφάνιση» δέντρων από κεντρικές οδούς της Βέροιας. Πριν λίγους μήνες με την βοήθεια αναγνωστών είχαμε καταγράψει δεκάδες δέντρα που κόπηκαν ή ξεράθηκαν στις οδούς Καρακωστή, Κωττουνίου και Ανοίξεως(δυστυχώς κάποιες φορές και κακόβουλα) και επισημαίναμε την ανάγκη αναπλήρωσής τους. Το πρωί της Δευτέρας οι οδηγοί ΤΑΞΙ στην πιάτσα της οδού Καρακωστή, που δεινοπάθησαν στον φετινό καύσωνα λόγω έλλειψης σκιάς, μας υπέδειξαν ακόμη ένα δέντρο που κόπηκε.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την αρμόδια υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Βέροιας μας ενημέρωσαν ότι στα πλαίσια του σχεδιασμού που υπάρχει προχωρούν στον καθαρισμό και αποψίλωση άρρωστων και ξεραμένων δέντρων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει εντός Οκτωβρίου την φύτευση νέων δέντρων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει μελέτη για το που ακριβώς θα τοποθετηθούν τα νέα δέντρα, προκειμένου να αναπτυχθούν υγιώς σε κατάλληλες αποστάσεις, χωρίς ταυτόχρονα να εμποδίζουν τους καταστηματάρχες.

Μάλιστα η οδός Καρακωστή βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες του δήμου και αναμένουμε να δούμε τον πολυσύχναστο δρόμο την επόμενη άνοιξη να έχει πρασινίσει.  Πάντως όλο αυτό το διάστημα δημότες μιλούνε για αλλαγή στο μικροκλίμα των γειτονιών του κέντρου, που έγινε ακόμη πιο αντιληπτή με τον φετινό καύσωνα διαρκείας που μας έδωσε να καταλάβουμε ότι το πράσινο και ειδικά τα δέντρα είναι απαραίτητα στο κέντρο της πόλης.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μαρινάκης: Κανονικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ οι βουλευτές των οποίων ήρθη η ασυλία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κανονικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα βρίσκονται οι βουλευτές των οποίων ήρθη η ασυλία. Την απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]