Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Τάσος Μπαρτζώκας: Ξανά στο Υπουργείο Υγείας για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στο Γ.Ν. Βέροιας

Διπλή συνάντηση με την Υφυπουργό Ψυχικής Υγείας, κ. Ζ. Ράπτη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κ. Μ. Γκάγκα πραγματοποίησε ο Τάσος Μπαρτζώκας, με θέμα την ενημέρωση για το πώς εξελίσσεται το ζήτημα της δημιουργίας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας με Ιατροπαιδαγωγικό Τμήμα, εντός του Γ.Ν. Βέροιας και την επίσπευση των διαδικασιών.

Η εξ υπαρχής σύσταση Κέντρου Ψυχικής Υγείας είναι ένα θέμα που ο Τάσος Μπαρτζώκας «τρέχει» εδώ και πολύ καιρό, από κοινού με το Διοικητή του Γ. Ν. Βέροιας, κ. Η. Πλιόγκα, έχοντας κάνει όσες ενέργειες απαιτούνται, με εκκρεμότητα την τελική υπογραφή από το Υπουργείο Υγείας. Σημειώνεται ότι κατόπιν της υπογραφής της σύστασης, ξεκλειδώνουν οι διαδικασίες για την πλήρωση των θέσεων εξειδικευμένου προσωπικού Ψυχικής Υγείας, γεγονός που θα σημάνει και την προσφορά των υπηρεσιών υγείας στους ωφελούμενους, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά ΑμΕΑ στην Ημαθία.

Οι Υπουργοί διαβεβαίωσαν ότι το θέμα που απασχολεί το Βουλευτή θα εισαχθεί σύντομα στη διάταξη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών περιφερειών και κατόπιν της εισήγησης από το εν λόγω όργανο, θα υπογραφεί από την Αναπληρώτρια Υπουργό, κ. Γκάγκα. Παράλληλα, απέδωσαν την σχετική καθυστέρηση στην υπογραφή στην πανδημική κρίση που εξελισσόταν, η οποία και μονοπώλησε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες σε συναφή ζητήματα. Ωστόσο, σχολίασαν, ότι η διοικητική ρουτίνα επιστρέφει σταδιακά στους συνήθεις ρυθμούς.

Από τη μεριά του, ο Τάσος Μπαρτζώκας υπερτόνισε την αναγκαιότητα να μην υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση, καθώς όπως επεσήμανε, η πανδημική κρίση επιβεβαίωσε την ανάγκη για την ύπαρξη μιας τέτοιας δομής στον τόπο του. Ανέλυσε εκ νέου τα στοιχεία που επιβάλλουν την επιτάχυνση της σύστασης, όπως π.χ την ύπαρξη πολλών παιδιών που αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές διαταραχές και ελλείψει μιας τέτοιας δομής αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη με σημαντικές καθυστερήσεις στις διαγνώσεις και στη θεραπεία τους και ζήτησε την έγκαιρη ολοκλήρωση των ενεργειών.

Για το εν λόγω ζήτημα, ο Βουλευτής έχει προγραμματίσει πλήθος ενεργειών και συναντήσεων, οι οποίες μάλιστα φτάνουν στο ανώτατο επίπεδο των αποφάσεων, δηλώνοντας σχετικά ότι «Δεν υπάρχει επιστροφή στον δρόμο της δημιουργίας του κέντρου Ψυχικής Υγείας. Η ίδρυσή του είναι μονόδρομος και απόλυτος πολιτικός μου στόχος. Σκεπτόμενος το θετικό αποτύπωμα στα άτομα που θα κάνουν χρήση των υπηρεσιών του, η πολιτική μου βούληση γίνεται ακόμα πιο έντονη!»

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ

Γράφει ο Γιάννης Γεωργουδάκης, Εκπαιδευτικός Η ιστορία διδάσκει, πως δε χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο για να αναδειχθεί κάποιος αριβίστας ή έστω

Διαβάστε περισσότερα »

Τάσος Μπαρτζώκας: Δίνεται λύση στην πληρωμή των ενισχύσεων σε αγροτεμάχια που είχαν αποκλειστεί λόγω ζητημάτων συγκυριότητας με το Δημόσιο

Από το Πολιτικό Γραφείο του Τάσου Μπαρτζώκα, γνωστοποιούνται τα εξής: «Με έκτακτη τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]