Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Tα πρώτα νομοσχέδια για τη νέα κυβέρνηση – Κατάργηση ασύλου, αλλαγή Ποινικού Κώδικα, κατάργηση απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση

Με ρυθμούς-εξπρές θα τρέξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις επόμενες ημέρες, καθώς αύριο θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στις 20 Ιουλίου θα ξεκινήσει η συνεδρίαση της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις και εντός του Ιουλίου, όπως όλα δείχνουν, θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο.

Αλλωστε, από την πρώτη στιγμή που εξελέγη αλλά ακόμα και από πριν, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταστήσει σαφές ότι ο χρόνος επείγει και η κυβέρνηση θα δουλέψει εντατικά μέσα στο καλοκαίρι και θα καταθέσει τα πρώτα νομοσχέδια που είναι έτοιμα στο γραφείο του.

Τα πρώτα νομοσχέδια

Το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα είναι το νομοσχέδιο για τη λειτουργία της κυβέρνησης, που θα περιλαμβάνει και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η ρύθμιση, που θεωρείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμβληματική, θα είναι η αφορμή και για την πρώτη κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, που επιμένει στην διατήρησή του, παρά την προφανή διαστρέβλωση των διατάξεων από τους αναρχικούς, που έχουν μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε στρατόπεδα.

Το ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει αλλαγές και διορθώσεις στον Ποινικό Κώδικα, που επίσης θα δώσουν αφορμή για κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι σήμερα, πριν από την ορκωμοσία του, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι ήταν λάθος «να ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας από την απερχόμενη κυβέρνηση μόλις δύο ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών» και δεσμεύτηκε ότι «άμεσα θα αλλάξουν τα άρθρα στα οποία είμαστε αντίθετοι». Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων προβληματικών διατάξεων, με τις ρυθμίσεις του νέου Κώδικα οι τρομοκράτες της 17Ν θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα αίτηση ώστε να αποφυλακιστούν, φορώντας βραχιολάκι και παραμένοντας σε κατ’ οίκον περιορισμό, αρκεί να έχουν εκτίσει 16 χρόνια κάθειρξης.

Το νομοσχέδιο θα λύνει και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την εφαρμογή της απλής αναλογικής στους δήμους, που δεν επιτρέπει στους δημάρχους τη δυνατότητα να διοικούν τους δήμους τους. Και αυτή η ρύθμιση θα συναντήσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση του ΚΙΝΑΛ.

Το επόμενο νομοσχέδιο θα είναι το φορολογικό. Θα περιλαμβάνει αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων που θα έχουν άμεση εφαρμογή και θα προβλέπουν αφενός χαμηλότερο επιτόκιο για τους οφειλέτες, αφετέρου την ένταξη των επιχειρήσεων στη νέα ρύθμιση με ευνοϊκότερους από τους σημερινούς όρους. Το υπόλοιπο νομοσχέδιο θα αφορά την τόνωση της μεσαίας τάξης, μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις. Στόχος του πρωθυπουργού είναι το φορολογικό νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 10 Αυγούστου και οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την 1/1/2020.

Αύριο το πρώτο υπουργικό συμβούλιο

Αύριο θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Θα γίνει για πρώτη και τελευταία φορά στη Βουλή με τη συμμετοχή όλων των υφυπουργών. Οι επόμενες συνεδριάσεις θα γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου, μόνο με τους υπουργούς. Σε αυτό το πρώτο υπουργικό συμβούλιο θα μιλήσει live επίσης για πρώτη και τελευταία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από αύριο και στο εξής οι συνεδριάσεις θα είναι κλειστές.

Οι προγραμματικές δηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 20 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 22 με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων για τους πολλούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως επιπλέον ανάχωμα στην κρίση

Από το πλεόνασμα 12,1 δισ. του 2025 -Αφορούν αγρότες, ενοικιαστές, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος   Δέσμη οκτώ

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025 AΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 6.4.2026

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με μια αρνητική διαταραχή. Η πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή προκαλεί σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]