Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Τα «μηνύματα» του εκλογικού αποτελέσματος

Τα εκλογικά αποτελέσματα εξέπληξαν άλλους πολύ θετικά και άλλους πολύ αρνητικά, διαψεύδοντας ωστόσο κάθε πρόβλεψη και δημοσκόπηση. Τα μηνύματα που έστειλαν οι ψηφοφόροι είναι σαφή και αδιαμφισβήτητα και θεωρώ ότι έχουν ως βάση την εμπιστοσύνη.

Φαίνεται ότι ο Μητσοτάκης, ένας πολιτικός αρχηγός που δείχνει ότι ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις ελίσσεται και προσαρμόζεται κέρδισε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, προβάλλοντας κατά την προεκλογική περίοδο ένα απλό και ξεκάθαρο αφήγημα. Στον αντίποδα το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπερδεμένο, επένδυσε σε μαύρη και αρνητική καμπάνια, ενώ οι παλινωδίες το τελευταίο διάστημα με Πολάκη, Κατρούγκαλο, κυβερνήσεις ηττημένων και ανοχής μέχρι φλερτ στους ψηφοφόρους της Χ.Α., οδήγησαν στην εκλογική κατάρρευση ενός οικοδομήματος που είχε ήδη σοβαρά προβλήματα. Για το ΠΑΣΟΚ ο πράσινος ήλιος ανέτειλε αφού και το διψήφιο έπιασαν και είδαν τον ΣΥΡΙΖΑ που τους «αφαίμαξε» τα προηγούμενα χρόνια να κατρακυλά, δίνοντας ελπίδες για επαναφορά του ΠΑΣΟΚ στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ο Βελόπουλος κατάφερε να διατηρήσει και σε κάποιες περιπτώσεις όπως στην Ημαθία να αυξήσει τις δυνάμεις του και να βγάλει έδρα. Ο Βαρουφάκης πλήρωσε τις Δήμητρες και η έξοδος από το ευρώ που συζητούσε απομάκρυνε τους ψηφοφόρους που τον άφησαν εκτός Βουλής. Τέλος σημαντικές επιδόσεις της ΝΙΚΗΣ του Δημήτρη Νάτσιου και της Πλεύσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που στο παρά τρίχα δεν έπιασαν το όριο του 3% (κάτι που δεν είχαν πιάσει οι δημοσκοπήσεις) και έδειξαν ότι είναι πλέον υπολογίσιμοι παίκτες στο πολιτικό παιχνίδι.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο Μητσοτάκης ερμηνεύοντας το εκλογικό μήνυμα όχι μόνο δεν κράτησε την διερευνητική εντολή, αλλά θα προσπαθήσει να επισπεύσει τις δεύτερες εκλογές(μάλλον 25 Ιουνίου, αντί 2 Ιουλίου) για να πετύχει αυτοδυναμία.

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ / ΟΔΗΓΟΣ ΦΟΡΤΗΓΟΥ

ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ / ΟΔΗΓΟΣ ΦΟΡΤΗΓΟΥ, ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 23310 23400

Διαβάστε περισσότερα »

Παρέμβαση Μπαρτζώκα για άμεση ανάγκη αποζημίωσης όλων των καλλιεργειών που επλήγησαν από τον παγετό της Άνοιξης 2025

-Ζητά να δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμών και οι αποζημιώσεις του 2024 που εκκρεμούν Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]