Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ «Αντίσταση και οργανωμένη πάλη απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο»

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας, ανακοινώνει τα εξής:

«Ευχάριστη ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/4. Φορείς από διάφορους κλάδους και από τους δύο νομούς συζήτησαν τις επιπτώσεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες. Ένα χρόνο πανδημίας και οι εργαζόμενοι και ο λαός των Νομών Ημαθίας και Πέλλας παραμένουν απροστάτευτοι μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς! Μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από συνδικαλιστικές και εργαζόμενους και μια εικόνα που αφήνει το αρνητικό αποτύπωμα της πολιτικής της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Οι φορείς που συμμετείχαν συμφώνησαν στη συνέχεια κοινής δράσης, στην οργάνωση της πάλης μπροστά στην Πρωτομαγιά, με πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Στην βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε δεν επιτρέπεται να κάνουμε βήμα πίσω από την διεκδίκηση της προστασίας της υγείας μας και της ζωής μας, από την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

Είμαστε σίγουροι πως το επόμενο διάστημα, μπροστά και στην προετοιμασία της απάντησης των συνδικαλιστικών φορέων και των εργαζομένων συνολικά απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, θα συναντήσουμε και άλλους τοπικούς φορείς. Θα συμπορευτούμε και με πολλούς άλλους εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νεολαία. Γιατί τίποτα λιγότερο από ένα ορμητικό ποτάμι αντίστασης και οργανωμένης πάλης δεν είναι αρκετό για να εμποδίσει τα σχέδια τους.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Θεσσαλονίκη: Πήρε εξιτήριο η 4χρονη που δέχθηκε επίθεση από άγριο ζώο – Ερευνάται αν ήταν τσακάλι

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε το 4χρονο κοριτσάκι που δέχτηκε επίθεση από άγριο ζώο στην περιοχή της Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Ο δήμος Παύλου

Διαβάστε περισσότερα »

Πιερία: Φωτιά στην περιοχή Βροντού – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, σηκώθηκαν 4 αεροσκάφη

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε στις 11.30 το πρωί σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Βροντού Πιερίας. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 45 πυροσβέστες με μία

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]