Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Συνάντηση Φρόσως Καρασαρλίδου με Συνεταιρισμούς του Ν. Ημαθίας – Τι είπε για τα προβλήματα διάθεσης και τις χαμηλές τιμές των επιτραπέζιων ροδάκινων

Σε συνεχή επαφή βρίσκεται η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου με τον αγροτικό χώρο. Επισκέφτηκε τους συνεταιρισμούς ΑΣ Μέσης και ΑΣ Μελίκης, ΑΣ Άμμου “Νέος Αλιάκμων”, ΑΣ Απόλλων Κουλούρας, ΑΣ Νάουσας και ΑΣ Επισκοπής όπου είχε επαφές με μέλη της διοίκησης, εργαζόμενους και παραγωγούς για θέματα του αγροτικού χώρου.

Το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν τα προβλήματα διάθεσης και οι χαμηλές τιμές στο επιτραπέζιο ροδάκινο. Η κα Καρασαρλίδου ενημέρωσε για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός κ. Αραχωβίτης, όπως:

κατάθεση σχετικής πρότασης στην Ε.Ε. για πρόγραμμα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών, άμεσα ενεργοποίηση του Προγράμματος Δωρεάν Διανομής επιτραπέζιου ροδάκινου με δυνατότητα χυμοποίησης μέσω των Ομάδων Παραγωγών που εκτελούν Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με κοινοτικούς πόρους, κατάθεση σχετικού φακέλου στην Ε.Ε. για έγκριση έκτακτου εθνικού προγράμματος δωρεάν διανομής επιτραπέζιου ροδάκινου με δυνατότητα χυμοποίησης, μέσω συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών που θα αφορά όλους τους ροδακινοπαραγωγούς, συνεταιρισμένους και μη.

 

Η Κυβέρνηση, τόνισε η κα Καρασαρλίδου,  στηρίζει των αγροτικό κόσμο, καταργώντας το τέλος επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες, θεσμοθετώντας το αφορολόγητο εισόδημα ειδικά για μικρομεσαίους αγρότες, μειώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ θεσμοθέτησε το ακατάσχετο για επιδοτήσεις έως 7.500€ ετησίως και παραμένει το ακατάσχετο των 1.250€ ανά μήνα. Ενίσχυσε με de minimis δύο χρονιές τους ροδακινοπαραγωγούς για ζημιές από βροχοπτώσεις. Άνοιξε νέες αγορές για το ακτινίδιο και άλλα προϊόντα σε Αργεντινή και Κίνα ενώ ετοιμάζεται άνοιγμα και σε άλλες χώρες.

Αναφερόμενη στην υπογραφή από τον υπουργό της απόφασης για τους όρους και την διαδικασία αναγνώρισης, λειτουργίας και ελέγχου των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων τόνισε πως δίνεται στα χέρια του αγροτικού κόσμου ένα σημαντικό εργαλείο για την αξιοποίηση της παραγωγής τους, ώστε να μπορέσουν να μπουν σε αγορές που ζητούν μεγάλες ποσότητες προϊόντων.

Οι εκπρόσωποι των συνεταιριστικών φορέων ευχαρίστησαν την κα Καρασαρλίδου για το ενδιαφέρον της και τον αγώνα που δίνει δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζοντας τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

H εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΙΚΕ – GREEN SUPERMARKETS, αναζητά προσωπικό για το κατάστημα της στη Βέροια καθώς και για το κεντρικό της λογιστήριο

H εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΙΚΕ – GREEN SUPERMARKETS, αναζητά προσωπικό για το κατάστημα της στη Βέροια καθώς και για το

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]