Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Συναντήσεις του Υφυπουργού Άγγελου Τόλκα με τον Υπουργό Προσφύγων και Επαναπατρισμού του Αφγανιστάν και αξιωματούχους της UNICEF

Διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Προσφύγων και Επαναπατρισμού του Αφγανιστάν Sayed Hussain Alemi Balkhi είχε ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα με ιδιαίτερη μνεία σε κοινές πολιτιστικές και ιστορικές αναφορές των δύο λαών. Συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας των δύο Υπουργείων, καθώς το Αφγανιστάν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χωρών προέλευσης των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.

Ειδικότερα έγινε συγκεκριμένη αναφορά τόσο στη συνεργασία ΕΕ και Αφγανιστάν στο θέμα του μεταναστευτικού- προσφυγικού όσο και στην υποστήριξη που μέχρι σήμερα παράσχουν εν γένει η ΕΕ και ειδικότερα η Ελλάδα στο Αφγανιστάν.  

Αργότερα το απόγευμα ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας είχε συνάντηση με στελέχη της UNICEF. Σε αυτήν ο Υφυπουργός συζήτησε από πλευράς του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με την Περιφερειακή Δν/τρια Ευρώπης της UNICEF Afshan Khan και τον Εκπρόσωπο της UNICEF στην Ελλάδα (Country Coordinator) Lucio Melandri θέματα ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. 

Επίσημη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο


Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας. Στην συνάντηση έγινε εκτενής και εις βάθος συζήτηση για το μεταναστευτικο-προσφυγικο και οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά από ζητήματα συνεργασίας για το θέμα.

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, εξήρε το έργο της Εκκλησίας και της Αποστολής όσον αφορά στην πολύτιμη στήριξη που παρέχουν στον τομέα της διαχείρισης του μεταναστευτικού- προσφυγικού, αλλά και εν γένει σε μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την χώρα. Ο κ. Τόλκας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συζήτησαν μεταξύ άλλων, συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες για νέα πεδία συνεργασίας με την Εκκλησία. Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ότι τέτοιες σημαντικές συναντήσεις “ενισχύουν το πλαίσιο των καλών σχέσεων μέσα στο οποίο μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα που θα ευνοούν τους ανθρώπους, την χώρα και τις τοπικές κοινωνίες”.  

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Ορισμός νέων μελών στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αντικείμενο της οποίας είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των Ανεξάρτητων Αρχών και

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]