Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Συλλήψεις στην Ημαθία για διαδικτυακή απάτη 185.000 ευρώ! Πως δρούσε το κύκλωμα

Συνελήφθησαν, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ημαθία, εννέα άτομα, επτά Έλληνες και δύο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για απάτη με υπολογιστή, με ζημία που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 185.000 ευρώ, πλαστογραφία μετά χρήσεως και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

@@ads-307@@

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες πολιτών στα Τμήματα Ασφαλείας Διονύσου και Θήβας, καθώς και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης, για μεταφορά χρηματικών ποσών από τραπεζικούς τους λογαριασμούς σε λογαριασμούς τρίτων, εν αγνοία τους και σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες.

@@ads-307@@

Έπειτα από έρευνα του Τ.Α. Διονύσου, αποκαλύφθηκαν οι δράστες της απάτης, οι οποίοι τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο, προέβησαν σε απάτες, μέσω υπολογιστή, τουλάχιστον για τις τρείς εξεταζόμενες περιπτώσεις, έχοντας αποσπάσει χρηματικά ποσά συνολικού ύψους τουλάχιστον 185.500 ευρώ. Τα αφαιρεθέντα χρηματικά ποσά, όπως προέκυψε κατέληξαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εννέα συλληφθέντων, καθώς και άλλου ατόμου που αναζητείται.

@@ads-307@@

Ως προς τη μεθοδολογία, οι δράστες χρησιμοποιούσαν την μέθοδο απάτης, ευρύτερα γνωστής ως «sim swapping». Συγκεκριμένα, οι δράστες αρχικά υπέκλεψαν τους μυστικούς κωδικούς εισόδου (username – password) στις πλατφόρμες e-banking, μέσω εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού σε υπολογιστή των θυμάτων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας πλαστές εξουσιοδοτήσεις ή άλλα πλαστά έγγραφα, μετέβαιναν σε καταστήματα παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και κατάφερναν να εκδώσουν νέα κάρτα sim, στον τηλεφωνικό αριθμό που χρησιμοποιούσε το θύμα, για να λαμβάνει τους κωδικούς επαλήθευσης, που απαιτούνται για την ολοκλήρωση τραπεζικής συναλλαγής στις πλατφόρμες e-banking. Με τον τρόπο αυτό αποσπούσαν χρηματικά ποσά από λογαριασμούς των θυμάτων τους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η δράση των συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών του Πρωτοδικείου Αθηνών, εκτεινόταν σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μέλη των «Δημοκρατών» Ημαθίας, στον Όμιλο Προστασίας παιδιού Βέροιας

Μέλη της Γραμματείας της Δημοτικής Οργάνωσης Ημαθίας του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Προοδευτικό Κέντρο» (Στέφανος Κασσελάκης) επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]