Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Σάββατο 17 Οκτωβρίου, στον Χώρο Τεχνών «Origins-Ρίζες», από τις χορωδίες Knabenkantorei και Voci Contra Tempo, στα «Ελευθέρια» της Βέροιας -Είσοδος με κάρτες ελευθέρας, από την Γραμματεία της ΚΕΠΑ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου, στον Χώρο Τεχνών «Origins-Ρίζες», από τις χορωδίες Knabenkantorei και Voci Contra Tempo, στα «Ελευθέρια» της Βέροιας -Είσοδος

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στο Επιμελητήριο Ημαθίας Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις τεχνικές διαπραγμάτευσης

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στο Επιμελητήριο Ημαθίας Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις τεχνικές διαπραγμάτευσης

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Το βιβλίο του Κώστα Μπαλαχούτη για τον Στέλιο Καζαντζίδη, παρουσιάζεται στη Στέγη

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Το βιβλίο του Κώστα Μπαλαχούτη για τον Στέλιο Καζαντζίδη, παρουσιάζεται στη Στέγη

Κυριακή 25 Οκτωβρίου: «Ζει και βασιλεύει…»: Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας

Κυριακή 25 Οκτωβρίου: «Ζει και βασιλεύει…»: Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας

«ΒΑΡΑΣΟΣ»: Ημέρα Γνωριμίας με τα νέα χορευτικά τμήματα

«ΒΑΡΑΣΟΣ»: Ημέρα Γνωριμίας με τα νέα χορευτικά τμήματα

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026: Δημοτικό Ωδείο – Ταξίδι στο χρόνο με συντροφιά την κιθάρα, στη Στέγη

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026: Δημοτικό Ωδείο – Ταξίδι στο χρόνο με συντροφιά την κιθάρα, στη Στέγη

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου: «Τα μυστικά του Βάλτου αλλιώς…», του Γιάννη Μοσχόπουλου παρουσιάζονται στην ΒΙΒΟΝ

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου: «Τα μυστικά του Βάλτου αλλιώς…», του Γιάννη Μοσχόπουλου παρουσιάζονται στην ΒΙΒΟΝ

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τις χαλαζοπτώσεις η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου επισκέφτηκε χθες το πρωί τον Τοπικό ΕΛΓΑ μαζί με τον πρόεδρο του Ροδοχωρίου Τάσο Μωυσίδη και εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων, σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις χαλαζοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Η προϊσταμένη κα Παππά ενημέρωσε ότι ήδη έχουν πραγματοποιήσει μια πρώτη επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες όταν και θα φαίνονται καλύτερα οι επιπτώσεις. Έχει γίνει αναγγελία για τις εκτιμήσεις, η οποία θα είναι ανοιχτή μέχρι 30 Απριλίου. Σε όποια κοινότητα δεν έχει γίνει αγγελία, θα πρέπει να ενημερωθεί ο ανταποκριτής του ΕΛΓΑ ή το Τοπικό κατάστημα του ΕΛΓΑ.

Ενημέρωσε επίσης ότι υπέβαλε αίτημα ενίσχυσης της υπηρεσίας με γεωπόνους υπαλλήλους και η βουλευτής δεσμεύτηκε για την ενίσχυση του. Σε κάθε περίπτωση οι παραγωγοί θα πρέπει να συνεχίσουν τις καλλιεργητικές τους φροντίδες και να αφήσουν μάρτυρες για τους εκτιμητές.

 Συζήτησαν επίσης για τα φαινόμενα που δεν εμπίπτουν σε ζημιές που αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, όπως παγετός σε ακτινίδια, ροδάκινα, δαμάσκηνα αχλάδια πριν την ανθοφορία κ.α,  τα οποία θα μπορούσαν να αποζημιωθούν από τα ΠΣΕΑ με την προϋπόθεση να υπάρχει ζημία τουλάχιστον στο 30% της καλλιέργειας σε επίπεδο νομού βάσει ΕΕ ώστε να μπορεί να εγκριθεί ένα πρόγραμμα ΠΣΕΑ.

 Συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις πρώτα από τις πρώιμες ποικιλίες και τονίστηκε ότι θα πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων.

 Στη συνέχεια η βουλευτής επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ, στον οποίο εξέθεσε την κατάσταση που επικρατεί στο νομό, ρώτησε για το αν λειτούργησε η εναέρια αντιχαλαζική προστασία  και του ζήτησε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Τοπικού ΕΛΓΑ για άμεση ενίσχυση με προσωπικό. Ο κ. Κουρεμπές ανέφερε ότι με το τέλος των αναγγελιών θα ενισχυθεί η Ημαθία με επιπλέον γεωπόνους ενώ για την εναέρια αντιχαλαζική προστασία ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις σποράς των νεφών πραγματοποιήθηκαν κανονικά σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, περιορίζοντας σημαντικά την έκταση του χαλαζιού στο έδαφος και κατά συνέπεια τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες. Εντούτοις λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας, οι ήδη μειωμένοι σε μέγεθος χαλαζόκοκκοι δεν προλάβαιναν να λιώσουν, με αποτέλεσμα να σημειώνονται οι ζημιές που είδαμε τις τελευταίες ημέρες.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Πρωτοποριακή εμφύτευση διπλοεστιακού βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδια στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Μια σημαντική ιατρική πρωτοπορία καταγράφηκε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα εμφύτευση διπλοεστιακού βηματοδότη χωρίς

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]