Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Στις κεντρικές εκδηλώσεις στις Σέρρες ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας για την Παγκόσμια Ημέρα ψυχικής υγείας 2022

Ενώ η πανδημία covid-19 συνεχίζει να επηρεάζει την ψυχική μας υγεία, η δυνατότητα επανασύνδεσης μέσω της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας 2022 θα μας δώσει την ευκαιρία να αναζωπυρώσουμε τις προσπάθειές μας για την προστασία και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας.

Πολλές πτυχές της ψυχικής υγείας έχουν αμφισβητηθεί. και ήδη πριν από την πανδημία το 2019, ένας στους οκτώ ανθρώπους παγκοσμίως ζούσε με ψυχική διαταραχή. Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες, οι επενδύσεις και οι χρηματοδοτήσεις που διατίθενται για την ψυχική υγεία παραμένουν ελλιπείς και πέφτουν πολύ κάτω από αυτό που χρειάζεται, ειδικά σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Η πανδημία COVID-19 έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια κρίση για την ψυχική υγεία, τροφοδοτώντας βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στρες και υπονομεύοντας την ψυχική υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν την αύξηση τόσο των αγχωδών όσο και των καταθλιπτικών διαταραχών σε περισσότερο από 25% κατά το πρώτο έτος της πανδημίας. Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας έχουν διαταραχθεί σοβαρά και το χάσμα θεραπείας για παθήσεις ψυχικής υγείας έχει διευρυνθεί.

Οι αυξανόμενες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, οι παρατεταμένες συγκρούσεις, η βία και οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία επηρεάζουν ολόκληρους πληθυσμούς, απειλώντας την πρόοδο προς τη βελτίωση της ευημερίας.

Πρέπει να εμβαθύνουμε την αξία και τη δέσμευση που δίνουμε στην ψυχική υγεία ως άτομα, κοινότητες και κυβερνήσεις και να ταιριάξουμε αυτή την αξία με περισσότερη δέσμευση και επενδύσεις από όλους τους ενδιαφερόμενους, σε όλους τους τομείς. Πρέπει να ενισχύσουμε την περίθαλψη ψυχικής υγείας, έτσι ώστε το πλήρες φάσμα των αναγκών ψυχικής υγείας να καλύπτεται μέσω ενός δικτύου προσβάσιμων, προσιτών και ποιοτικών υπηρεσιών και υποστήριξης που βασίζεται στην κοινότητα.

Το στίγμα και οι διακρίσεις εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδιο για την κοινωνική ένταξη και την πρόσβαση στη σωστή φροντίδα. Είναι σημαντικό ότι μπορούμε όλοι να παίξουμε τον ρόλο μας στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με το ποιες προληπτικές παρεμβάσεις ψυχικής υγείας λειτουργούν και η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας είναι μια ευκαιρία να το κάνουμε συλλογικά.

Οραματιζόμαστε έναν κόσμο στον οποίο η ψυχική υγεία εκτιμάται, προωθείται και προστατεύεται. όπου όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες να απολαμβάνουν ψυχική υγεία και να ασκούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους• και όπου όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στην φροντίδα ψυχικής υγείας που χρειάζονται.

Αυτή θα είναι μια ευκαιρία για άτομα με ψυχικές παθήσεις, υποστηρικτές, κυβερνήσεις, εργοδότες, εργαζόμενους και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς να ενωθούν και να μιλήσουν για το τι πρέπει να κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι η Ψυχική Υγεία και Ευεξία γίνεται Παγκόσμια Προτεραιότητα για όλους.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας θα συμμετέχει ενεργά στην κεντρική Πανελλαδική εκδήλωση που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων και Οργανώσεων για την Ψυχική Υγεία (Π.Ο.Σ.Ο.Ψ.Υ.) το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις Σέρρες.

Θα συμμετέχουν Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Αθήνα (3), Πάτρα, Ρέθυμνο, Σάμο, Γιάννενα, Αρτα, Αλεξανδρούπολη κ.ά.) που θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους και τις υπηρεσίες τους.

Την ημέρα εκείνη θα μεταβούν λήπτες και μέλη του ΣΟΦΨΥ στις Σέρρες για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις με λεωφορείο.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΤΟ Χ.Κ. ΣΕΛΙΟΥ «Μας δικαίωσε πανηγυρικά η ΕΑΔHΣΥ με την απόρριψη της προσφυγής», απαντάει ο Δήμαρχος, στις βολές Παλουκίδη και Κορωνά για ευθύνες του Δήμου στην απένταξη της Τεχνητής Χιόνωσης -Πράσινο φως, για συνέχιση του έργου, με εξεύρεση νέας χρηματοδότησης;

Το Xιονοδρομικό Κέντρο Σελίου και η απένταξη του έργου τεχνητής χιόνωσης, απασχόλησε στα προ ημερήσιας διάταξης, την συνεδρίαση του δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα »

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας στην Αλεξάνδρεια, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει, ότι στο πλαίσιο των θεσμικών αλλαγών που επήλθαν με τον Ν. 5281/2026 για την Πολιτική Προστασία

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]