Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Ανακοινώθηκε η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης “Ζει και βασιλεύει” στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο

Ανακοινώθηκε η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης “Ζει και βασιλεύει” στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο

Ποδηλατική εξόρμηση στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού

Ποδηλατική εξόρμηση στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού

«ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ»: Ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος Μπατσαράς, Καθηγούμενος της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας, πρώτος ομιλητής την Κυριακή 1 Νοεμβρίου

«ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ»: Ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος Μπατσαράς, Καθηγούμενος της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας, πρώτος ομιλητής την Κυριακή

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΔΗΜΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΔΗΜΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ

«Η Τοσοδούλα» στο Cine Star Βέροια

«Η Τοσοδούλα» στο Cine Star Βέροια

Σάββατο 31 Οκτωβρίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας: Ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα Μαθητικής Ανταλλαγής FLEX Global 2027-28

Σάββατο 31 Οκτωβρίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας: Ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα Μαθητικής Ανταλλαγής FLEX Global 2027-28

Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου Το βιβλίο «Οι Ξένες» της Δροσούλας Χύτα – Μπουσμπούκη, παρουσιάζεται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου Το βιβλίο «Οι Ξένες» της Δροσούλας Χύτα – Μπουσμπούκη, παρουσιάζεται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Σταδιακές μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ με το νέο νομοσχέδιο

Οι διατάξεις για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και του εταιρικού φορολογικού συντελεστή κατατέθηκαν στη Βουλή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, με τις νέες διατάξεις στο μέτωπο του ΕΝΦΙΑ, την μεγαλύτερη ελάφρυνση θα έχουν οι μικρές και μεσαίες ακίνητες περιουσίες οι οποίες θα πληρώνουν στο τέλος του 2020 μικρότερο ΕΝΦΙΑ από 40% έως και 50%, δηλαδή περιορίζονται οι μειώσεις σε όσους έχουν πολύ μικρής αξίας ακίνητη περιουσία ενώ στο μέτωπο του εταιρικού φόρου επιχειρήσεων θα φανούν στα εταιρικά ταμεία από το 2020.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2019 θα αφορά τις μικρές ιδιοκτησίες, δηλαδή φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, η τροπολογία για τον  ΕΝΦΙΑ προβλέπει ότι:

-για το 2019 το ποσό του τελικού φόρου που καλείται να πληρώσει κάθε ιδιοκτήτης που έχει ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 60.000 ευρώ μειώνεται κατά 30%. Το ποσό της μείωσης του φόρου περιορίζεται κατά 0,7 ευρώ ανά 1.000 ευρώ υπερβάλλουσας αντικειμενικής αξίας. Με αυτόν τον τρόπο υπολογισμού της έκπτωσης ωφελημένοι είναι μόνο μικροϊδιοκτήτες ακινήτων και η έκπτωση περιορίζεται στα 100 ευρώ. Η μεσαία ακίνητη ιδιοκτησία θα συνεχίσει να φορολογείται αδρά. Για παράδειγμα, φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του διαμέρισμα 50 τετραγωνικών μέτρων στο Περιστέρι αντικειμενικής αξίας 45.000 ευρώ και πλήρωσε φέτος ΕΝΦΙΑ ύψους 145 ευρώ. Το 2019 θα πληρώσει 101,5 ευρώ, δηλαδή 43,5 ευρώ λιγότερα. Φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων στο Αιγάλεω αντικειμενικής αξίας 100.000 ευρώ, πλήρωσε φέτος ΕΝΦΙΑ ύψους 296 ευρώ. Το 2019 θα πληρώσει 235 ευρώ, δηλαδή 61 ευρώ λιγότερα.

-παρατείνεται και για το 2019 η απαλλαγή από τον συμπληρωματικό φόρο των εκτός σχεδίου γηπέδων και εκτάσεων, όπως είναι τα αγροτεμάχια και τα εκτός σχεδίου οικόπεδα. Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι σε αυτήν την κατηγορία ακινήτων επιβάλλεται κανονικά ο κύριος ΕΝΦΙΑ, δηλαδή ευρώ ανά στρέμμα επιφάνειας.

Η τροπολογία για τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή αναφέρει:

-ο εταιρικός φορολογικός συντελεστής μειώνεται από 29% που είναι σήμερα στο 28% για τη χρήση 2019, στο 27% για τη χρήση 2020, στο 26% για τη χρήση 2021 και στο 25% για τη χρήση 2022 και τα επόμενα έτη. Πάντως εντύπωση προκαλεί το ότι δεν κατατέθηκε η διάταξη για τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων από το 15% στο 10% που έχει ανακοινωθεί.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Λάζαρος Τσαβδαρίδης από το 27ο Συνέδριο Ψυκτικών: «Σταθερά δίπλα στον συνεπή επαγγελματία – Αδιαπραγμάτευτη η πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού»

Την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης στους επαγγελματίες του κλάδου της ψύξης και του κλιματισμού εξέφρασε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ.

Διαβάστε περισσότερα »

Επίσκεψη του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, στα Ιωάννινα

–Έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας Επίσκεψη στα Ιωάννινα πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Λάζαρος

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]