Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Πρωτοβουλία Τάσου Μπαρτζώκα για την ανέγερση νεόκτιστου Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας

 Πρωτοβουλία για την ανέγερση νέου κτηρίου, που θα στεγάσει το Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, ανέλαβε ο Τάσος Μπαρτζώκας, προκειμένου να δοθεί εφάπαξ λύση στα ουσιαστικά προβλήματα υποδομών, της υφιστάμενης δομής.

Ο Βουλευτής, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για τα άτομα ΑμΕΑ, επισκέφτηκε το Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, όπου και διαπίστωσε από κοντά τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα, όπως του τα εξέφρασε ο Διευθυντής, κ. Αργιαντόπουλος και το εκπαιδευτικό και επιστημονικό προσωπικό του σχολείου.

Η ανεπίτρεπτη κατάσταση, λόγω της έλλειψης αιθουσών, κατάλληλων συνθηκών προσβασιμότητας (έλλειψη ραμπών, επαρκών τουαλετών, καθώς και οι διάσπαρτοι χώροι σε διαφορετικά κτήρια) δημιουργούν ζητήματα που υπερβαίνουν τα θέματα ασφάλειας. Η υφιστάμενη λειτουργία του σχολείου, παρά τις υπερβάλλουσες προσπάθειες των εκπαιδευτικών, γεννά θέματα που προσβάλλουν βασικά δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, όπως την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Γι΄ αυτούς ακριβώς τους λόγους, ο Τάσος Μπαρτζώκας θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα άπαξ. Δρομολογεί επικοινωνία με το Δήμο Αλεξάνδρειας, προκειμένου από κοινού να καταστρωθεί μία πρόταση δημιουργίας νέου σχολείου. Αμέσως μετά θα οργανωθούν όλες οι κινήσεις, προκειμένου η ΚΤΥΠ Α.Ε να κατασκευάσει εξ υπαρχής ένα λειτουργικό σχολείο, που θα επιτρέψει και στους 34 μαθητές του Ειδικού Σχολείου και του προσωπικού του να βιώσουν αυτό που ακριβώς αξίζει σε όλα τα παιδιά: τη χαρά της μάθησης.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Το Επιμελητήριο Ημαθίας ανοίγει νέους δρόμους στις αγορές της Μέσης Ανατολής – Σημαντική συμφωνία με τη LuLu Retail

Μνημόνιο Συνεργασίας με έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους λιανικής της Μέσης Ανατολής, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας –

Διαβάστε περισσότερα »

Μήνυμα του Βουλευτή Ημαθίας της Ελληνικής Λύσης Βασιλείου Κοτίδη για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ»

Η επέτειος του ΟΧΙ αποτελεί για ολόκληρο τον Ελληνισμό ημέρα ιστορικής μνήμης και τιμής για εκείνους που πολέμησαν ώστε να

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]