Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Προς ματαίωση για δεύτερη χρονιά η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου;

Προβληματισμός επικρατεί στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού καθώς για δεύτερη χρονιά η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου, η σημαντικότερη ίσως πηγή οικονομικών εσόδων του δήμου, οδεύει προς ματαίωση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η τελική απόφαση από τη διοίκηση του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού θα ληφθεί μέσα στις επόμενες μέρες, ωστόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε συνδυασμό με τα στοιχεία των εμβολιασμών και τη ιδιαιτερότητα της διοργάνωσης, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, μία από τις προϋποθέσεις για τη διοργάνωση εμποροπανήγυρης είναι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην περιφερειακή ενότητα στην οποία ανήκει ο δήμος που τη διοργανώνει να έχει υπερβεί το 50%. Αυτή τη στιγμή το ποσοστό στην Πιερία είναι γύρω στο 40% και είναι μάλλον απίθανο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, οπότε και θα πρέπει να ληφθεί η σχετική απόφαση, το ποσοστό να ξεπεράσει το 50%.

Ωστόσο, ακόμη και εάν με κάποιο τρόπο επιτυγχάνονταν αυτός ο στόχος, η εξέλιξη της πανδημίας, λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα, προκαλεί έντονο προβληματισμό και επιφυλάξεις στους αρμοδίους. Σε αυτό συντελούν και οι ιδιαίτερες συνθήκες οι οποίες επικρατούν στις εμποροπανηγύρεις, όπου παρατηρείται συνωστισμός, και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι παντελώς αδύνατη.

Η εμποροπανήγυρη του Αιγινίου διοργανώνεται το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Παππά, «εμείς αρχίσαμε και δεχόμαστε ήδη αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους εκθέτες, ώστε να έχουμε κάνει τη σχετική προετοιμασία, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν ίσως και πριν από το τέλος του Ιουλίου». Όπως, ωστόσο, παραδέχεται ο ίδιος, «το πιθανότερο είναι η εμποροπανήγυρη να ματαιωθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά».

Ο βασικός λόγος είναι η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων. «Ακόμη και εάν δεν ισχύσει η προϋπόθεση να έχει εμβολιαστεί πλήρως το 50% του πληθυσμού της Πιερίας, η αύξηση των κρουσμάτων είναι τέτοια που μας προκαλεί μεγάλο προβληματισμό. Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις της διοίκησης του δήμου είναι να πάμε μάλλον προς ματαίωση. Όμως η τελική απόφαση θα ληφθεί σε συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο», αναφέρει ο κ. Παππάς.

Εξηγεί, επίσης, ότι η τήρηση των υγειονομικών περιορισμών στην εμποροπανήγυρη είναι αδύνατη, «κυρίως για τους επισκέπτες» όπως τονίζει, οι οποίοι ξεπερνούν τους 20.000 κατά μέσο όρο ημερησίως.

Επίσης, στη συγκεκριμένη εμποροπανήγυρη οι χώροι ψυχαγωγίας (ταβέρνες, μπαρ) ξεπερνούν τους εκατό (σε σύνολο περίπου 250 θέσεων εκθετών) και σε αυτούς τους χώρους είναι παντελώς αδύνατο να ελεγχθεί η τήρηση των κανόνων που ισχύουν για την εστίαση.

«Σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ εάν διαπιστωθούν πέντε παραβάσεις θα πρέπει να κλείσει η εμποροπανήγυρη», επισημαίνει ο κ. Παππάς. «Όπως καταλαβαίνεται το ρίσκο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μεγάλο». Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολύ πιθανή νέα ματαίωση της διοργάνωσης θα ζημιώσει τον δήμο Πύδνας-Κολινδρού περί τα 300.000 ευρώ.

Πηγή: odelalis.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μέλη των «Δημοκρατών» Ημαθίας, στον Όμιλο Προστασίας παιδιού Βέροιας

Μέλη της Γραμματείας της Δημοτικής Οργάνωσης Ημαθίας του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Προοδευτικό Κέντρο» (Στέφανος Κασσελάκης) επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]