Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν για εκεχειρία στην Ιντλίμπ

Μεγάλης διάρκειας αποδείχθηκαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με θέμα την κρίση στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (05/03), στη Μόσχα.

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών είχε διάρκεια 2,5 ώρες και ακολούθησε κοινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ρωσίας με τον ομόλογό του της Τουρκίας.

Ρωσία και Τουρκία βρήκαν αποδεκτές όσον αφορά την όξυνση της κατάστασης στο Ιντλίμπ, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι από σήμερα τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευής θα ισχύσει εκεχειρία στη συριακή επαρχία.

Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε πως η προσωπική επαφή των ηγετών των δύο χωρών επιτρέπει να βρεθούν κοινές προσεγγίσεις στην επίλυση των διεθνών προβλημάτων.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος ομόλογός του προειδοποίησε ότι η Άγκυρα «διατηρεί το δικαίωμα να αντιδράσει με όλη της την ισχύ και οπουδήποτε ενάντια σε οποιαδήποτε επίθεση του καθεστώτος» της Συρίας.

Πούτιν και Ερντογάν στη συνέχεια προήδρευσαν συνάντησης των αντιπροσωπειών, που διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις αντιπροσωπείες συμμετείχαν οι υπουργοί Άμυνας και εκπρόσωποι των μυστικών υπηρεσιών από τις δύο χώρες.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

«Η πρόληψη ξεκινά με μια μέτρηση»: Με επιτυχία η δράση για την υπέρταση στο Δημαρχείο Νάουσας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026, στο Δημαρχείο Νάουσας, η δράση δωρεάν μετρήσεων αρτηριακής πίεσης για τους

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]