Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Πώς να βοηθήσουμε τους «ων ουκ έστιν αριθμός» πρόσφυγες;

Η προώθηση των προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα ξεσήκωσε αντιδράσεις και μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή μας. Γράψαμε από την παρούσα στήλη στις 23 Οκτωβρίου «Ήρθαν για να μείνουν», αναφερόμενοι κυρίως στα μέτρα που θα πρέπει να πάρει το ελληνικό κράτος για να μπει σειρά και να μην υπάρχει μια ανεξέλεγκτη ροή χωρίς τελειωμό.

Θα πρέπει να τους διαχειριστούμε, αφού είναι άνθρωποι με καθημερινές ανάγκες και οφείλει το ελληνικό κράτος να προβλέψει γι’ αυτούς. Χωρίς καμία ξενοφοβία ή εθνικιστική διάθεση να υπάρξουν αριθμοί και όρια για το καλό και αυτών που ήδη βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια και έχουν ανάγκη της βοήθειάς μας.

Στα νησιά είναι επιβεβλημένη ανάγκη να μεταφερθούν γιατί πλέον είναι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους και αυτό εγκυμονεί κινδύνους.

Αν δεν σηκώσουμε το ανάστημά μας προς την Ε.Ε. που κάθεται αναπαυτικά και παρακολουθεί από μακριά έχοντας ως ασπίδα και κυματοθραύστη την Ελλάδα, τότε τα πράγματα θα ξεφύγουν από τα χέρια μας. 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Δωρεάν γυναικολογική εξέταση και Test Pap σε γυναίκες του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Την Τρίτη 12 Μαϊου 2026 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας της

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]