Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

«Πλούτος» – Ο Καραγκιόζης συναντά τον Αριστοφάνη στο κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ

Την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στις 20:30

Ακούσατε- ακούσατε, αυτό το καλοκαίρι  ο Καραγκιόζης συναντά την αρχαία κωμωδία και συστήνει στα παιδιά με το δικό του μοναδικό τρόπο τον Αριστοφάνη, με μία σειρά παραστάσεων στην Αθήνα αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. 

«Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη, γίνεται παράσταση για παιδιά, από τον σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλία Καρελλά, που οι παραστάσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Θέατρο Κάππα συγκινούν και ενθουσιάζουν το παιδικό κοινό τα τελευταία χρόνια, ο οποίος εμπνέεται από την τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αθηναίου σατιρικού ποιητή και δημιουργεί ένα έργο με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη.

Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, γιγαντοφιγούρες Θεάτρου Σκιών και τις ξεκαρδιστικότερες ατάκες του πιο αγαπημένου ήρωα μικρών και μεγάλων!

Πίσω από το μπερντέ ο Ηλίας Καρελλάς δίνει ζωή με τη φωνή του στους χαρακτήρες του έργου, ενώ τη δισδιάστατη σύμβαση «σπάει» με την παρουσία του ο γνωστός ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου ερμηνεύοντας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο το ρόλο του Πλούτου, αλλά και … της Φτώχειας!

Η μοναδική Αρετή Κετιμέ θα μας μαγέψει με τη φωνή και το σαντούρι της, ενώ με πρωτότυπη μουσική και ανατρεπτικές διασκευές το εκρηκτικό δίδυμο εγχόρδων String Demons παίζει και τραγουδά ζωντανά στη σκηνή, δίνοντας έναν ιδιαίτερο παλμό.

Η Αρχαία Κωμωδία του Αριστοφάνη μεταμορφώνεται σε ένα πολύχρωμο λαϊκό παραμύθι για παιδιά. Στην ειδική διασκευή για Θέατρο Σκιών, στους ρόλους του Χρεμύλου και του Καρίωνα συναντάμε τον Καραγκιόζη και τον Χατζηαβάτη. Οι δύο πρωταγωνιστές βρίσκουν τον Πλούτο έξω από το Μαντείο των Δελφών και η περιπέτεια αρχίζει!

Ο Καραγκιόζης πάντα επίκαιρος, μιλά για τη σύγκρουση φτώχειας και πλούτου με χιούμορ και τρόπο κατανοητό ακόμα και για τις πιο μικρές ηλικίες. Η κατάσταση εγκλεισμού που βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο και συνοδεύτηκε από μια έκρηξη καταναλωτισμού, αποτέλεσε για τον Ηλία Καρελλά την αρχική πηγή έμπνευσης. Στον αντίποδα της έλλειψης ουσιαστικής επικοινωνίας και του ατέρμονου κυνηγιού απόκτησης υλικών αγαθών, το έργο έρχεται να μας θυμίσει ότι έννοιες όπως η ειλικρίνεια, η τιμιότητα, η εργατικότητα, η φιλία, η οικογένεια, ο ανθρωπισμός είναι αυτές που έχουν πραγματική σημασία στη ζωή.

Ελάτε να ταξιδέψουμε, την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, με όχημα το χιούμορ και τη μουσική σε αυτή τη διαχρονική ελληνική κωμωδία, μέσα από μία πανηγυρική παράσταση για παιδιά από 2 έως 102 ετών!

Κάντε κράτηση εδώ

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ της Σερβίας, φιλοξενεί η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας την Κυριακή

Διαβάστε περισσότερα »

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2026, ώρα 8.00 μ.μ., στο φουαγιέ της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια (Α. Αντωνιάδη

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]