Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ορκίστηκαν, για μια ημέρα, οι 300 βουλευτές των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 -Θυροκολλήθηκε η διάλυση της Βουλής με Προεδρικό Διάταγμα

Ορκίστηκε το απόγευμα της Κυριακής 28 Μαΐου, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, που διεξήχθησαν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Πέντε κόμματα εισήλθαν στη Βουλή, ξεπερνώντας το σχετικό «κατώφλι» του 3%. Η ΝΔ με 40,79% που εξέλεξε 146 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 20,07% και 71 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με 11,46% και 41 βουλευτές, το ΚΚΕ με 7,23% και 26 βουλευτές, και η Ελληνική Λύση, με 4,45% και 16 βουλευτές.

Πρόκειται για τη δεύτερη «φευγαλέα» Βουλή στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας, μετά την, επίσης διήμερης διάρκειας, Βουλή, που προέκυψε από τις κάλπες της 6ης Μαΐου 2012.

Η πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της ΙΘ’ Περιόδου Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, άρχισε με αγιασμό που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Ακολούθως, οι βουλευτές έδωσαν τον προβλεπόμενο από το Σύνταγμα όρκο, σύμφωνα με τον τύπο της θρησκείας κάθε βουλευτή ή πολιτικό όρκο.

Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα

διάλυσης της Βουλής

Χθες Δευτέρα, θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής της ΙΘ’ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, με το οποίο καλούνται οι εκλογείς για την εκλογή βουλευτών την 25η Ιουνίου 2023, ημέρα Κυριακή, και συγκαλείται η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, την 3η Ιουλίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00. Το Προεδρικό Διάταγμα συνυπογράφεται από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Προηγήθηκε η εκ νέου εκλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα, στη θέση του προέδρου της Βουλής . Υπέρ του κ. Τασούλα ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν «παρών». Έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία και επί 296 ψηφισάντων βουλευτών, 270 βουλευτές ψήφισαν «ναι» ενώ 26 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Η νέα εποχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι 72 γυναίκες που ανοίγουν τον δρόμο για τον ελληνικό στρατό – «Ιστορική στιγμή για τον Ελληνικό Στρατό»

Μια νέα εποχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουνίου στη Λαμία, όπου οι πρώτες 72 γυναίκες εθελόντριες νεοσύλλεκτες

Διαβάστε περισσότερα »

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις για Καρκίνο, Καρδιά, Παχυσαρκία και Νεφρά σε Εκατομμύρια Πολίτε

Το Εθνικό Πρόγραμμα Προληπτικών Εξετάσεων “ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ” επεκτείνεται δυναμικά παρέχοντας δωρεάν οργανωμένο προσυμπτωματικό έλεγχο για κρίσιμα νοσήματα, όπως ο καρκίνος, τα

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]