Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Οι τροφές που θα απογειώσουν τη διάθεσή σας στο δεύτερο lockdown

Το δεύτερο lockdown λόγω κορονοϊού είναι γεγονός και μένουμε ξανά σπίτι για τον περιορισμό της διασποράς του ιού που το τελευταίο διάστημα «καλπάζει». Και μπορεί λόγω δουλειάς αρκετοί να βγαίνουν έξω από το σπίτι, όμως, πολλοί είναι σε καραντίνα και ενδεχομένως, να νιώσουν τη διάθεσή τους να πέφτει.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσουμε την διάθεσή μας και την ψυχική μας υγεία. Όμως, μεγάλο ρόλο μπορεί να παίξει και η διατροφή μας και οι διάφορες τροφές που καταναλώνουμε.

Το ιδανικό για τη βελτίωση της διάθεση είναι να τρώμε μη επεξεργασμένα τρόφιμα που είναι πλούσια σε σεροτονίνη.

Η σεροτονίνη είναι μία πρωτεΐνη με βασικό δομικό της λίθο το αμινοξύ τρυπτοφάνη. Δρα ως νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου και τα χαμηλά επίπεδά της έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση κατάθλιψης, άγχους και θυμού, καθώς και με ημικρανίες και διπολική διαταραχή. Γι’ αυτό το λόγο, μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί και ως η ορμόνη της ευτυχίας, καθώς όταν υπάρχει σε ικανοποιητικές ποσότητες βοηθά στη ρύθμιση και τη βελτίωση της διάθεσης και την πρόληψη της κατάθλιψης.

Δείτε παρακάτω πέντε τροφές που την περιέχουν και μας ανεβάζουν τη διάθεση…

Καρύδια

Μπανάνα

Ακτινίδια

Δαμάσκηνα

Ντομάτες


Πηγή: baby.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Στρατιωτικές Σχολές: Στο σύστημα «Εύδοξος» εντάσσονται οι σπουδαστές για δωρεάν βιβλία

Οι σπουδαστές των  Ανωτάτων Στρατιωτικών  Εκπαιδευτικών  Ιδρυμάτων  (ΑΣΕΙ)και των Ανωτέρων Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών (ΑΥ) αποκτούν για πρώτη φορά πρόσβαση στο σύστημα δωρεάν

Διαβάστε περισσότερα »

Πανελλαδικές: Την Πέμπτη οι βαθμολογίες – Πώς θα δουν τα αποτελέσματα οι υποψήφιοι

Στην πιο κρίσιμη καμπή μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων μπαίνουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών,  καθώς την Πέμπτη 25 Ιουνίου, αναμένονται οι

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]