Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

“Οι Κούρδοι δεν ήταν στη Νορμανδία” είπε ο Τραμπ αλλά δεν ανέφερε που ήταν η Τουρκία στο Β΄ΠΠ!

“Οι Κούρδοι δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία”, είπε στα σοβαρά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη, ανεξήγητη, παράλογη και καταστροφική απόφασή του να τους εγκαταλείψει έρμαιο στις διαθέσεις του καθεστώτος Ερντογάν. Δεν γνωρίζουμε αν ήταν δική του ιδέα αυτό το επιχείρημα ή κάποιος τον συμβούλεψε να το επικαλεστεί. Θα είχε ενδιαφέρον όμως να μας έλεγε που ακριβώς ήταν η Τουρκία όχι μόνο στη Νορμανδία, αλλά σ΄ όλο το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ιστορία:
•Η Τουρκία στις 18 Ιουνίου 1941 υπέγραψε σύμφωνο μη επίθεσης και φιλίας με την χιτλερική Γερμανία.

•Νωρίτερα στις 6 Απριλίου 1941 όταν οι ναζί εισέβαλαν στα Βαλκάνια, η Αγγλία ζήτησε από την Αγκυρα να διακόψει τουλάχιστον τις διπλωματικές της σχέσεις με την ναζιστική Γερμανία. Το αίτημα είχε να κάνει και με την επίθεση που δεχόταν η Ελλάδα. Η Τουρκία αρνήθηκε ακόμη και να αποδοκιμάσει την επίθεση στην Ελλάδα.

Σ΄ όλη τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου η Τουρκία “παζάρευε” για να αρπάξει εδάφη στη Θράκη,στο Αιγαίο, στην Κύπρο, την Κριμαία, την Υπερκαυκασία και αλλού.

Σ΄ όλη τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου η Τουρκία είχε οικονομικές σχέσεις με τη Γερμανία του Χίτλερ! Οι Γερμανοί πλήρωναν τους Τούρκους σε χρυσό και γι΄ αυτό τα αποθέματα της από 27 τόνους που ήταν πριν τον πόλεμο έφθασαν στο τέλος του τους 216!

Η Τουρκία…διέκοψε σχέσεις με την Γερμανία τον Αύγουστο του 1944 και στις 23 Φεβρουαρίου  του 1945 …της κήρυξε τον πόλεμο!

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Summer Fancy Food Show

Με «σημαντικά αποτελέσματα» για την προβολή των ποιοτικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας και την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων της περιοχής ολοκληρώθηκε η συμμετοχή

Διαβάστε περισσότερα »

Πιερία: Ταυτοποιήθηκαν δύο νεαροί για τηλεφωνικές απάτες με λεία πάνω από 23.000 ευρώ

Στα ίχνη δύο ατόμων σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τηλεφωνικές απάτες έφτασαν οι Αρχές στην Πιερία. Πιο συγκεκριμένα, μετά από έρευνα των αστυνομικών

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]