• +30 23310 66913
  • laosveroia@gmail.com
  • Βενιζέλου 10, Βέροια
  • +30 23310 66913
  • laosveroia@gmail.com
  • Βενιζέλου 10, Βέροια
Facebook X-twitter Instagram Youtube
Σύνδεση

Ο περιηγητής σας δεν υποστηρίζει αναπαραγωγή ήχου.

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΛΑΪΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
  • Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ “ΛΑΟΥ”
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΕΚΤΟΣ & ΕΝΤΟΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΡΟΗ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΛΑΪΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
  • Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ “ΛΑΟΥ”
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • ΕΚΤΟΣ & ΕΝΤΟΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΡΟΗ
Facebook X-twitter Instagram Youtube
Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Το απόγευμα της Κυριακής, οι δράσεις του Family Festival, που αναβλήθηκαν λόγω της βροχής
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το απόγευμα της Κυριακής, οι δράσεις του Family Festival, που αναβλήθηκαν λόγω της βροχής

Veria Family Festival: Αναβάλλονται λόγω βροχής οι απογευματινές δράσεις στο πάρκο Αγίων Αναργύρων
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Veria Family Festival: Αναβάλλονται λόγω βροχής οι απογευματινές δράσεις στο πάρκο Αγίων Αναργύρων

Με Κυνήγι Θησαυρού και εκπλήξεις, ολοκληρώνεται την Κυριακή το 3ο  Veria  Family Festival- Πρόγραμμα Σαββάτου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ενημερωση

Με Κυνήγι Θησαυρού και εκπλήξεις, ολοκληρώνεται την Κυριακή το 3ο  Veria  Family Festival- Πρόγραμμα Σαββάτου

Το 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας Νομού Ημαθίας την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας Νομού Ημαθίας την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας

Μουσική εκδήλωση: «Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι…»
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσική εκδήλωση: «Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι…»

Ξεκινάει σήμερα το 6ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αιγών, για την επιρροή του Μ. Αλεξάνδρου στις χώρες της καθ’ ημάς Ανατολής
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ενημερωση

Ξεκινάει σήμερα το 6ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αιγών, για την επιρροή του Μ. Αλεξάνδρου στις χώρες της καθ’ ημάς Ανατολής

Πρόσκληση για μία μοναδική μουσική βραδιά με το συγκρότημα των “Ανφάν Γκατέ” στην πλατεία του πρώην Δημαρχείου Μελίκης
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρόσκληση για μία μοναδική μουσική βραδιά με το συγκρότημα των “Ανφάν Γκατέ” στην πλατεία του πρώην Δημαρχείου Μελίκης

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Αυτή είναι η νέα ψηφιακή κάρτα ανεργίας, ποιοι θα λάβουν bonus έως 300 ευρώ

  • 3 Ιανουαρίου, 2023
  • Εφημερίδα ΛΑΟΣ
  • 1636 views
  • ΤΟΠΙΚΑ
Τα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή των επιδομάτων και των διαφόρων παροχών της ΔΥΠΑ (π.ΟΑΕΔ), καθώς και τα νέα ψηφιακά εργαλεία υποστήριξης των ανέργων, τέθηκαν σε ισχύ, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετάπτωσης των υφιστάμενων μητρώων ανεργίας, που τηρούσε η ΔΥΠΑ, στο νέο Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ του άρθρου 18 του ν. 4921/2022.

Σε ισχύ βρίσκονται πλέον οι νέοι κανόνες και τα ψηφιακά εργαλεία για τις παροχές της ΔΥΠΑ, μεταξύ των οποίων και τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή των επιδοτήσεων.

Η σχετική Υπουργική Απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Πέμπτη 29/12/2022 (ΦΕΚ Β’ 6867), ενώ με το νέο σύστημα, το πλαίσιο απονομής των παροχών γίνεται πιο διαφανές και αποδοτικό.

Διασφαλίζεται ότι οι πόροι θα διατίθενται στους εγγεγραμμένους στο Μητρώο που έχουν πραγματικά ανάγκη, ενώ διευκολύνεται η αναζήτηση και εύρεση εργασίας.

Ειδικότερα, με την δημοσίευση της απόφασης τέθηκαν σε πλήρη εφαρμογή οι διατάξεις που προβλέπουν:

1. Θέσπιση νέων ψηφιακών εργαλείων για την εξυπηρέτηση των πολιτών, που είναι:

Α) Το νέο Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ, το οποίο ενοποιεί και ψηφιοποιεί όλες τις διαδικασίες ένταξης στο μητρώο και διευκολύνει τόσο τη διαχείριση των λογαριασμών που διατηρούν στη ΔΥΠΑ οι αναζητούντες εργασία όσο και την επεξεργασία των δεδομένων τους από τη ΔΥΠΑ. Η λειτουργία του ψηφιακού μητρώου είναι το πρώτο βήμα ώστε σταδιακά να ακολουθήσει μια διαφορετική πιο εξατομικευμένη και φιλική προς το χρήστη εμπειρία ψηφιακής εξυπηρέτησης με τη ΔΥΠΑ.

Β) Το νέο Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ), που απαιτεί πλέον τη συναίνεση του αναζητούντος εργασία και του συμβούλου εργασίας για τον καθορισμό των δράσεων και του χρονοδιαγράμματος αυτών σχετικά με την εύρεση της κατάλληλης για εκείνους θέση εργασίας. Το ΑΣΔ, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τα προσωπικά χαρακτηριστικά, το επαγγελματικό προφίλ και τους επαγγελματικούς στόχους, καθώς και τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ο αναζητών εργασία για να βρει δουλειά.

Γ) Η νέα Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ, που σηματοδοτεί την κατάργηση της έντυπης μορφής της κάρτας ανεργίας και τη δημιουργία μιας νέας ψηφιακής κάρτας διαθέσιμης από την εφαρμογή του Gov.gr Wallet η οποία θα είναι διασυνδεδεμένη και θα ενημερώνεται καθημερινά από το Ψηφιακό Μητρώο ώστε να υπάρχει σαφήνεια για το ποιος δικαιούται ποια επιδόματα. Μέσω του μηχανισμού επαλήθευσης Gov.gr Wallet, θα είναι εύκολα αντιληπτό το τί είδους παροχές, επιδόματα, βοηθήματα ή διευκολύνσεις θα δικαιούται ο εκάστοτε κάτοχος της νέας Ψηφιακής Κάρτας Ανεργίας. Η νέα Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας ΔΥΠΑ θα είναι διαθέσιμη από την ερχόμενη Δευτέρα μέσα από την εφαρμογή Gov.gr Wallet.

2. Καθιέρωση νέων εισοδηματικών κριτηρίων

Προβλέπεται επίσης καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων στις περισσότερες παροχές, επιδόματα, βοηθήματα ή διευκολύνσεις της ΔΥΠΑ (όπως το Ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, το βοήθημα μετά από 3μηνη παραμονή στοΜητρώο Ανέργων, τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, Θεαμάτων, αγοράς βιβλίων, η ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους/ μουσεία κ.ά.) για τους μακροχρόνια ανέργους (12+ μήνες εγγεγραμμένης ανεργίας) με την εξαίρεση φυσικά των επιδομάτων ανεργίας καθώς και του ειδικού εποχιακού βοηθήματος.

Τα εισοδηματικά κριτήρια που θα εφαρμοστούν είναι εκείνα που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης τα οποία σήμερα είναι:

– οικογενειακό εισόδημα έως 16.000 ευρώ για άγαμους, σε κατάσταση χηρείας, εν διαστάσει,
– οικογενειακό εισόδημα έως 24.000 ευρώ για έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί,
– οικογενειακό εισόδημα έως 27.000 ευρώ για μονογονείς, συν επιπλέον 3.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο.

3.  Ενεργοποίηση ενός συστήματος αμοιβαίων υποχρεώσεων

Ενεργοποιείται ένα σύστημα αμοιβαίων υποχρεώσεων αναζητούντων εργασία και ΔΥΠΑ που δημιουργεί συγκεκριμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις συμπεριφοράς ή και σε συνέπειες που μπορεί να οδηγήσουν έως και τη διαγραφή του αναζητούντος εργασία από το νέο Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ. Συγκεκριμένα προβλέπεται διαγραφή από το Ψηφιακό Μητρώο για δύο χρόνια στις περιπτώσεις που ο εγγεγραμμένος αρνηθεί τρεις κατάλληλες θέσεις εργασίας (που αντιστοιχούν στα προσόντα, τις δεξιότητες, τον τόπο κατοικίας κ.λπ.) και για έξι μήνες σε περίπτωση άρνησης συμμετοχής σε δράση κατάρτισης.

4. Θεσμοθέτηση του επιδόματος εργασίας

Θεσμοθετείται το  επιδόμα εργασίας για τους επιδοτούμενους ανέργους που βρίσκουν δουλειά πριν να λήξει η περίοδος επιδότησής τους. Ειδικότερα, για πρώτη φορά, θεσπίζεται επίδομα εργασίας για τους επιδοτούμενους ανέργους που βρίσκουν εργασία και το οποίο ισούται με το 50% του επιδόματος ανεργίας και καταβάλλεται για όσο διάστημα απομένει μέχρι τη λήξη του. Το επίδομα εργασίας αναμένεται να λειτουργήσει ως ισχυρό κίνητρο και επιβράβευση για την ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας.

5. Απονομή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους έως 300€

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους έως 300 ευρώ θα λειτουργήσει ως μέτρο ενεργοποίησης των μακροχρόνια ανέργων που παραμένουν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ για 5 και πλέον έτη με σκοπό τη δημιουργία ενός επικαιροποιημένου Ψηφιακού ΑΣΔ βάσει του οποίου θα μπορούν να κατευθυνθούν άμεσα σε δράσεις ανάπτυξης της απασχολησιμότητάς τους (π.χ. επαγγελματική κατάρτιση) ή και εύρεσης εργασίας.

Η ΔΥΠΑ, από 1/1/2023, εισέρχεται σε μια νέα εποχή με γνώμονα την ταχύτερη, ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των αναζητούντων εργασία με γνώμονα την περαιτέρω μείωση της εγγεγραμμένης ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, μέσα από εργαλεία, παροχές και προγράμματα που στοχεύουν στην ενεργοποίηση των ανέργων και στην ταχύτερη κατά το δυνατόν (επανα)προώθησή τους στην αγορά εργασίας.

Πώς θα είναι η νέα ψηφιακή κάρτα ανεργίας

ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ

ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ

Πηγή: dikaiologitika.gr

PrevΠροηγούμενη
Επόμενη Next
Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

«Μεταξύ Ιστορίας και Θρύλου» – Ο ΛΕΠΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ

Του Ηλία Τσιαμήτρου ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Παρά την φοβερή του αρρώστια, ο βασιλιάς μου μετά τη μεγάλη του νίκη στο Μονζιζάρ

Διαβάστε περισσότερα »
Εφημερίδα ΛΑΟΣ 12 Σεπτεμβρίου 2026

Ν.Ε.Ε.Α. ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Ημαθίας: Συνάντηση με τον Γαβριήλ Χαραζίδη

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα (ΝΕΕΑ) ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ημαθίας, καθώς και μέλη

Διαβάστε περισσότερα »
Εφημερίδα ΛΑΟΣ 12 Σεπτεμβρίου 2026

Ιστορικό

ΛΑΟΣ

Ταυτότητα: ΠΑΤΣΙΚΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ Ε.Ε.
ΑΦΜ: 093096173 – Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ
ΓΕΜΗ: 021532826000
Δ/νση: Βενιζέλου 10, ΤΚ 59131, Βέροια
email: laosveroia@gmail.com
email λογιστηρίου: info@laosnews.gr
Ιδιοκτήτης, Νόμιμος εκπρόσωπος, Διευθυντής: Ζήσης Μιχ. Πατσίκας
Δ/ντρια Σύνταξης: Σοφία Γκαγκούση


Έσοδα από κρατική διαφήμιση (έτος 2025): 300€

Εκδηλωσεις στην Ημαθία

επερχόμενα γεγονότα

Σεπ 7
7 Σεπτεμβρίου - 13 Σεπτεμβρίου

7 – 13 Σεπτεμβρίου 2026 3ο Veria Family Festival: Μια εβδομάδα γεμάτη δημιουργία, τέχνη, παιχνίδι και οικογενειακές εμπειρίες

Σεπ 12
12 Σεπτεμβρίου - 20 Σεπτεμβρίου

«Εικαστικό φθινόπωρο 2026», ξεκινά η ετήσια έκθεση των τμημάτων των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Νάουσας

Σεπ 13
All day

Μουσική εκδήλωση: «Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι…»

Σεπ 13
13 Σεπτεμβρίου - 19 Σεπτεμβρίου

12th International Alexandria Short Film Festival στην Αλεξάνδρεια και άλλους χώρους της Ημαθίας

Σεπ 14
All day

Δημοτικό Ωδείο Βέροιας: Απογευματινή συνάντηση γνωριμίας με καθηγητές και μουσικά όργανα, στη Στέγη

View Calendar

ΑΚΟΥ 99.6 FM

[pmpro_login redirect="/account/"]