Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα κούρεψε τα αναδρομικά των συνταξιούχων κατά 60%

Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε σήμερα στη Βουλή και ανακοίνωσε, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ότι «κουρεύει» τα αναδρομικά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά 60% περίπου. 

@@ads-307@@

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει αναδρομικά 1,4 δισ., ενώ το σύνολο των αναδρομικών που οφείλονται στους συνταξιούχους είναι 3,9 δισ. Είπε ότι θα καταβάλει αναδρομικά μόνο για τις περικοπές στις κύριες συντάξεις, ενώ το ΣτΕ έχει κρίνει ξεκάθαρα ότι οι αντισυνταγματικές περικοπές που έκανε ο κ. Βρούτσης αφορούν τόσο τις επικουρικές συντάξεις όσο και τα δώρα. 


Μάλιστα, ο κ. Πρωθυπουργός δεν δίστασε να πει στην εθνική αντιπροσωπεία ότι τάχα η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορούσε τα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις. 

Πρόκειται για μια πρωτοφανή, αντισυνταγματική ενέργεια της κυβέρνησης και για μια κατάφωρα άδικη ενέργεια εις βάρος των δικαιωμάτων των συνταξιούχων.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2026 … Τελευταία ευκαιρία για την απογραφή όλων των ανελκυστήρων της χώρας – Τσουχτερά πρόστιμα από 1000 έως 5.000 ευρώ έως και “σφράγιση” ασανσέρ, σε σοβαρές περιπτώσεις

Λίγες μέρες ακόμα έχουν στη διάθεσή τους, οι υπόχρεοι για τη δήλωση στο μητρώο, των ανελκυστήρων –ασανσέρ, καθώς πλησιάζει η

Διαβάστε περισσότερα »

Το κόμμα της «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» και τους 20 βασικούς του άξονες, παρουσίασε η Μαρία Καρυστιανού

«Ελπίδα για τη Δημοκρατία», είναι το όνομα του νέου πολιτικού φορέα με επικεφαλής την Μαρία Καρυστιανού, που παρουσιάστηκε το απόγευμα

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]