Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

O Δήμος στέλνει στον δήμο για πιστοποιητικά

Με αφορμή την πρόσκληση που δημοσίευσε ο Δήμος Βέροιας για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών από ενδιαφερόμενους για να υπαχθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο, ένας αναγνώστης μας παρατήρησε ότι το «χαρτοβασίλειο» καλά κρατεί!

Συγκεκριμένα αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατό υπηρεσία του δήμου να ζητά ως δικαιολογητικά πιστοποιητικό γέννησης και οικογενειακής κατάστασης, αφού πρόκειται για έγγραφα που θα μπορούσε να τα ζητήσει εσωτερικά; Στην ουσία δηλαδή γιατί να στέλνει η μια υπηρεσία του δήμου τον πολίτη σε μια διπλανή δημοτική υπηρεσία για να αιτηθεί ένα πιστοποιητικό και να χάνονται εργατοώρες και να ταλαιπωρείται ο κόσμος;

@@ads-58@@

Δεν προχωρούμε στα υπόλοιπα δικαιολογητικά Ε1, Ε9 τα οποία θα μπορούσε εφόσον υπήρχε διασύνδεση να λάβει ο Δήμος από το TAXIS, αλλά αυτά είναι πολύ προχωρημένα πράγματα.

Τέλος να αναφέρουμε ότι όταν σε μια υπηρεσία που υπάρχουν ήδη κάποια δικαιολογητικά από προηγούμενες χρονιές, δεν είναι απαραίτητο να μαζεύεται από την αρχή όλη η χαρτούρα, αρκεί να γίνεται μια επικαιροποίηση όσων μόνο δεν ισχύουν. Πάντως είναι σημαντικό να υπάρχει και πρωτοβουλία από διευθυντές ή προϊσταμένους προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ακόμη κι αν έρθει ένα έγγραφο από τα κέντρα αποφάσεων, αλλά έχει «μπαγιατέψει» ή δεν έχει επικαιροποιηθεί δεν είναι κακό να επισημάνετε ότι πρέπει να αλλάξει και μην το αναπαράγετε. Γιατί μόνο έτσι θα ξεκινήσουν να αλλάζουν κάποια πράγματα στην δημόσια διοίκηση.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

«Η πρόληψη ξεκινά με μια μέτρηση»: Με επιτυχία η δράση για την υπέρταση στο Δημαρχείο Νάουσας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026, στο Δημαρχείο Νάουσας, η δράση δωρεάν μετρήσεων αρτηριακής πίεσης για τους

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]