Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ν. Χαρδαλιάς: Ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε – Με το «112» θα είχαμε εκατόμβη νεκρών

Στην κριτική για το γεγονός ότι δεν λειτούργησε το «112» στην περίπτωση της Εύβοιας απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από την πληγείσα περιοχή όπου μετέβη για να αξιολογήσει την κατάσταση και να συμμετάσχει σε συσκέψεις με τοπικούς φορείς. 

@@ads-307@@

Αναλυτικότερα, όπως είπε, «είμαστε μπροστά σε φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει και όσο κι αν βασιστούμε σε μοντέλα πρόβλεψης η κλιματική αλλαγή και οι συνθήκες δυσκολεύουν την κατάσταση. Ολα έγιναν πολύ ξαφνικά, ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή, το είχαμε υπολογίσει με λιγότερα δεδομένα όμως, από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσαμε τα φαινόμενα, ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το «112» είπε πως «Κριτική ασκούν όσοι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν το “112”. Αν λειτουργούσε το “112” θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Οταν έχεις ένα φαινόμενο δεν ζητάς καμία εκκένωση. Τι να ζητούσαμε εκκένωση όταν η περιοχή είναι έξω πλημμυρισμένη; Είχαμε ετοιμάσει το 112, αλλά πρόκειται για επιχειρησιακό εργαλείο που δεν είναι για πάσα νόσο».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «είναι μια δύσκολη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα» και αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη που έδωσαν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Όπως δε επισήμανε βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.

Πηγή: kathimerini.gr/

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Aπό την ΠΚΜ και τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Γιουτίκα Πρόταση τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου στους παράνομους μπαζότοπους, σε 5 συναρμόδια υπουργεία

-Εισηγείται αυτεπάγγελτους ελέγχους στην «πηγή», συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, και δυνατότητα επιβολής προστίμων από τους Δήμους Στην αποσαφήνιση και συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα »

Με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ τα κρυπτονομίσματα – Πώς θα εντοπίζονται οι «μαϊμού» επενδυτές

Αυστηρότερο φοροελεγκτικό πλαίσιο για τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Με τις νέες

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]