Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Μήνυμα του Χρήστου Αντωνίου για την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής (ιταλικά, βουλγαρικά, γερμανικά) την περίοδο 1941-1944, υπήρξε έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού με πρωτοπόρες τις αντιστασιακές οργανώσεις και μπροστάρη το Ε.Α.Μ.-ΕΛΑΣ  που αντιτάχθηκαν με όσες  δυνάμεις είχαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας ενάντια στον ναζισμό, τον φασισμό και τους συνεργάτες τους. Κατά τη διάρκεια της κατοχής η Ελλάδα υπήρξε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες στην Ευρώπη και η χώρα με τις μεγαλύτερες αντιστασιακές, εμβληματικές πράξεις.

Η καθιέρωση της επετείου της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου ως ημέρα Πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους, άνδρες, γυναίκες, παιδιά που βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον αγώνα του λαού μας.

Η εγρήγορση απέναντι στον φασισμό με όποια μορφή εμφανίζεται σήμερα πρέπει να είναι συνεχής. Γιατί «λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι αναγκασμένοι να την ξαναζήσουν!».

Ο βουλευτής Ημαθίας

Χρήστος Αντωνίου  

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΛΒ´ Παύλεια | Με μεγάλη επιτυχία το χορωδιακό φεστιβάλ «ἐν χορδαῖς καί ὀργάνῳ» στη Βέροια

Οι εκδηλώσεις των «ΛΒ΄  Παυλείων» συνεχίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 24ης Ιουνίου, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια με το χορωδιακό

Διαβάστε περισσότερα »

Διανομή στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας στις 26 και 29 Ιουνίου

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας της Υγείας του Δήμου Αλεξάνδρειας, θα πραγματοποιήσει τη μηνιαία διανομή τροφίμων,

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]