Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Μετά από δύο χρόνια, φέτος καταλάβαμε Πάσχα!

Όση μαγειρίτσα και κατσίκι και να φάγαμε, όσα πασχαλινά δώρα και στολίδια κι αν αγοράσαμε το κλίμα και το πνεύμα των πασχαλινών ημερών το «χάρισε» η συμμετοχή στις δημόσιες θρησκευτικές τελετές, που επανήλθαν φέτος μετά από 2 χρόνια περιορισμών. Όσο παράξενο κι αν φαίνεται αυτά ήταν πάνω-κάτω τα λόγια μιας 15χρονης που μου ανέφερε ότι φέτος κατάλαβε Πάσχα!

«Πιο μικρή δεν καταλάβαινα την σημασία των ημερών, ενώ τα χρόνια της καραντίνας δεν είχα την αίσθηση ότι είχαμε Πάσχα, κλεισμένη μέσα στο σπίτι. Φέτος πήγα στην εκκλησία, ακολούθησα την περιφορά του Επιταφίου, μετέλαβα και ένιωσα διαφορετικά».

Οι καθαρές κουβέντες αυτής της έφηβης, μου έδωσαν να καταλάβω ότι η φετινή κοσμοπλημμύρα τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα στις εκκλησίες δεν ήταν απλώς η ανάγκη να ξεσκάσει ο κόσμος, αλλά μάλλον κάτι βαθύτερο…ευτυχώς!

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Δωρεάν γυναικολογική εξέταση και Test Pap σε γυναίκες του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Την Τρίτη 12 Μαϊου 2026 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας της

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]